Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tredje raka damvinsten på EM

Det går som tåget för de svenska damerna Karin Lundqvist och Nina Grawender. De vann dagens gruppspelsmatch på EM i Klagenfurt mot tyska Karla Borger och Elena Kiesling med 2-0 i set. Därmed är de vidare till åttondelsfinal som spelas i morgon, fredag.

- Jag har ett stort leende på läpparna, framförallt för att vårt spel stämmer så bra och att vi verkligen lyckas prestera som vi gör. Det är fantastiskt, säger Nina Grawender.

Från reserver till gruppsegrare

Grawender och Lundqvist kom till EM på reservplats och hann knappt installera sig i österrikiska Klagenfurt innan tävlingen drog igång. Nu har de vunnit tre raka segrar, som de inte ens vågat hoppas på. Två tyska och ett finskt lag har de besegrat.

Dagens första set blev jämnt, och avgjordes först vid 23-21 efter en lång duell där svenskorna till slut hittade en lucka i tyskornas försvar.

"Karin snabb som en vessla"

- Det är så härligt att känna att vi verkligen är på väg att hitta varandra mer och mer och förbättrar vårt spel hela tiden. I dag var vi steget före tyskorna och läste deras spel så bra. Mitt blockspel fungerade riktigt bra och Karin var som en vessla på plan med snabbhet och förmåga att genomskåda motståndarnas drag, säger Grawender.

I andra set fick svenskorna en fenomenalt bra start och hade som mest en tiopoängsledning. Tyskorna knappade igen något mot slutet, och setet slutade 21-16 till Sverige. I publiken fanns en liten, men betydelsefull hejaklack, som spelarna uppskattade.

- Det är så roligt när man vet att det finns svenskar i publiken. Nu behåller vi den här härliga känslan med bra spel i kroppen och laddar för spel i morgon, säger Nina Grawender.

Resultatet för Grawender / Lundqvist så här långt i EM:

Match 1: Nystrom -Nystrom. FIN [13]     Grawender-Lundqvist SWE [29] 1-2 (9-21, 21-15, 14-16)

Match 2: Ludwig-Walkenhorst GER [4]   Grawender-Lundqvist SWE [29] 0-2 (17-21, 12-21)

Match 3: Borger-Kiesling GER [20]         Grawender-Lundqvist SWE [29] 0-2 (21-23, 16-21)

Herrarna i eftermiddag

I eftermiddag kl 15 är det dags för herrarna Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson att spela sin andra gruppspelsmatch, mot Kadziola-Szalankiewicz POL [9]. I går vann Brinkborg/Gunnarsson sin inledningsmatch mot betydligt högre rankade Huber-Seidl AUT [8].

Följ EM i Klagenfurt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer