Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Niondeplats på EM för damerna

Det blev en mycket tight match för Karin Lundqvist och Nina Grawender mot Schweiz. Sverige förlorade båda seten med små marginaler, 29-27 och 22-20. Men, det stabila spelet i turneringen av det svenska laget är en bra motivationsfaktor inför kommande tävlingar.

- Det är självklart jättetråkigt att vi förlorade, vi hade flera bra lägen som vi inte lyckades förvalta. Men, vi tar ändå med oss att vi gjort en riktigt bra turnering där vi nått upp till en hög nivå här i Klagenfurt, säger Karin Lundqvist.

Sverige hade tre setbollar i första set, och hade bitvis ledningen i andra set med fem poäng. Men, Isabelle Forrer och AnoukVergé-Dépré från Schweiz var för starka och lyckades knyta ihop både första set och matchen efter många dueller.

- Det var en riktig slitmatch från båda lagens sida.

Nykomponerat par sedan i februari

Grawender och Lundqvist började spela tillsammans i februari i år, och har under året kämpat och utvecklats mycket tillsammans.

- Nu börjar det lossna och vi känner att vi kan slå bra lag, det är en riktigt härlig känsla. Motivationen ökar ju när vi känner att vi utvecklas tillsammans som lag, avslutar Lundqvist.

Nu bär det av hemåt för laget, som efter en uppvisningsmatch i Katrineholm på måndag hoppas på att komma med i en World Tour tävling i Berlin som startar på onsdag.

De svenska herrarna Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg spelar sin sista gruppspelsmatch idag kl 14.

Allt om EM i beachvolley på CEV:s hemsida (Europeiska Volleybollförbundet) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer