Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Semifinallagen klara på SM

En intensiv SM-dag med sol och många härliga beachvolleymatcher är avslutad. En av dagens kvartsfinaler blev en intern kamp för IKSU, som har sju spelare kvalificerade på SM i Malmö. En av kvartsfinalerna på damsidan var en intern kamp för spelare från Beachhallen BVC.

Lördagen på SM på Ribersborg i Malmö innebar vinna eller försvinna för de deltagande lagen. I den interna matchen med Umeåspelare från IKSU, vann Björn Berg och Björn Huitfeldt över Simon Ekbäck Nordström och Andreas Rågfeldt. I Beachhallens interna kamp var det Tadva Yoken och Camilla Nilsson som vann över Åsa Lundqvist och Johannah Rohkämper.

Gårdagens skrällande lag, Alexander Herrmann och Charlie Sundin från Göteborgs BC förlorade sina två möjligheter idag att avancera till morgondagens semifinaler, och slutade därmed på en femte plats. 

"Känns så roligt att vara i semi”

Det första damlaget som blev semifinalklara var Anna Åsberg och Sofia Ögren, Göteborgs BC. De vann kvartsfinalen mot systrarna Kristina och Susanna Thurin, Sollentuna VK.

- I första set visste vi inte var vi hade dem, men i andra kunde vi sätta press  i serven och hade betydligt bättre mottagning.  Vi är verkligen glada över att få spela semifinal i morgon, säger Anna Åsberg.

Anna och Sofia är ett etablerat lag på Swedish Beach Tour och vann inledningstävlingen i Umeå. Efter det har de kommit till semifinal och slutat femma.  Målet här på SM i Malmö är att de ska spela riktigt bra och givetvis komma högst på prispallen.

- Det känns bra i spelet, vi är på väg upp igen. När vi samarbetar så bra som vi gjorde främst i andraset idag håller vi hög kapacitet, säger Anna.

Morgondagens semifinaler:

10.00 Karlsson, Magnus / Bergman, Johan - Berg, Björn / Huitfeldt, Björn
11.00  Andersson, Daniel / Barrefalk, Martin - Jonsson, Petter / Tholse, Linus
12.00  Åsberg, Anna / Ögren, Sofia – Yoken, Tadva/Nilsson Camilla
13.15 Van Duinen, Hiske / Linde, Malin - Stahre, Frida / Hansson, Tora

Alla resultat på SM i Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kika på många härliga bilder på Swedish Beach Tours facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer