Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Internationell beachvolleytävling i Oslo

För första gången arrangerar Nevza ett beachvolleyarrangemang för seniorer med möjlighet att få internationella rankingpoäng. Den första tävlingen äger rum i Oslo 29-31 augusti. Det går fortfarande att anmäla sig till tävlingen.

- Diskussionerna inleddes under våren och nu blir det första evenemanget i Oslo. Det är ett samarrangemang mellan Norge, Danmark och Sverige, säger Tomas Lidstedt, tävlingsledare på Svensk volleyboll.

Flera turneringar

Tanken är att det blir flera turneringar under ett år, nästa är planerad till Göteborg i början av oktober. Nevza, North European Volleyball Zonal Association, är ett nordiskt samarbete, som arrangerar en hel del turneringar i volleyboll på olika nivåer. Syftet är att utveckla beachvolleyn i Norden och skapa fler tävlingsmöjligheter för lag som siktar på spel i Europa och på World Tour.

- Det här är riktigt roligt att vi med samspel kan se till att ordna fler tävlingar i de nordiska länderna, säger Tomas.

Svenska lag - förlängd anmälningstid

Två svenska lag är anmälda till tävlingen i Oslo så här långt, Karin Lundqvist/Nina Grawender och Camilla Nilsson/Tadva Yoken.

Anmälningstiden går ut den 26 augusti, men det kan ta tid att få igenom anmälan, varför du som är intreserad måste höra av dig senast 25 augusti. 

Så här anmäler du dig + info om kommande Nevzatävlingar i beachvolley för seniorer Länk till annan webbplats.

Läs gärna mer om tävlingen i Norge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer