Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget i beachvolley blickar framåt

Sverige har nu ett damlandslag i beachvolley, Karin Lundqvist och Nina Grawender. Paret kom nia på EM i juli och har nu utsetts till landslag på damsidan.

- Vårt mål är att vara med på OS i Rio 2016, och den första säsongen tillsammans har så här långt varit väldigt bra. Det känns jättekul att vi presterat så bra och nu utsetts till landslag på damsidan, säger rutinerade Karin Lundqvist, som spelar för Katrineholms VK.

Hon har representerat blågult tidigare i karriären, men aldrig kommit så långt som till OS. De senaste två åren har hon bott i Brasilien och som enda europé spelat på världens främsta tour; Banco do Brasil. Bästa placering där är 3:e plats för Lundqvist där hon vunnit över de främsta brasilianskorna.  

Satsning med bra prestationer

Sedan i februari i år tränar Karin Lundqvist tillsammans med Nina Grawender, och förra helgen tog paret sin första internationella titel tillsammans, då de vann Nordeuropeiska Mästerskapen i Oslo.

- Att vara med i landslaget har varit en dröm för mig ända sedan jag började spela. Faktum är att Karin varit min idol, och nu när vi spelar tillsammans känns det så fantastiskt roligt. Vi kompletterar varandra och har en enorm vilja att komma framåt, säger Nina Grawender.

Grawender kommer från Göteborg, där hon spelar för Göteborg Beachvolley Club. Hon fick sitt genombrott 2010, då hon tog SM-silver och spelade internationellt.

- Karin och Nina har inlett sin gemensamma resa på ett fantastiskt sätt med en stark utveckling på bara ett halvår. Under säsongen har de gjort mycket fina prestationer med en niondeplacering på EM och nu senast vinsten i Oslo. Än är säsongen inte slut och vi är nöjda och stolta över att de gör en långsiktig satsning, säger Saffet Eraybar, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer