Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Internationell beachvolleytävling i Göteborg

Helgen den 4-6 oktober arrangeras Nevza Sweden Beach, Nordeuropeiska Mästerskapen, i Göteborg. Det är Göteborg Beachvolley Club, GBC, som står som arrangör med nya Beach Center att spela i.

- Det är väldigt roligt för oss att få hit en internationell turnering. Det är ju det här vi jobbar för, och som också är uppskattat av våra medlemmar, säger Gustav Svensson i GBC.

Beach Center är världens största inomhushall för beachvolley, och med drygt 1100 aktiva medlemmar är GBC den största medlemsföreningen inom Svensk volleyboll. När hallen invigdes var OS-spelare och mästare på plats i form av Reckermann och Bosma, bland andra. Nu blir det internationell prägel igen, med Nevza Sweden Beach.

Andra tävlingen i konceptet

Det här bli andra gången som Nevza står bakom ett beachvolleyarrangemang för seniorer med möjlighet att få internationella rankingpoäng. Den första tävlingen ägde rum i Oslo 29-31 augusti. Då blev det framskjutna placeringar för Sverige främst på damsidan, med vinst av landslaget Karin Lundqvist och Nina Grawender, som vann över de regerande Svenska mästarna i beachvolley, Tadva Yoken och Camilla Nilsson i finalen.

- Diskussionerna inleddes under våren och med Oslo som första arrangör tar vi nu vid i Sverige och Göteborg. Vi är riktigt glada över att GBC antar utmaningen att hålla i arrangemanget, säger Tomas Lidstedt, tävlingsledare på Svensk volleyboll.

Fler möjligheter för beachvolleyspelare

Tanken är att det blir flera turneringar under ett år med möjlighet till internationella poäng för spelarna. Nevza, North European Volleyball Zonal Association, är ett nordiskt samarbete, som arrangerar en hel del turneringar i volleyboll på olika nivåer. Syftet är att utveckla beachvolleyn i Norden och skapa fler tävlingsmöjligheter för lag som siktar på spel i Europa och på World Tour.

- Det här är riktigt roligt att vi med samspel kan se till att ordna fler tävlingar i de nordeuropeiska länderna, säger Tomas Lidstedt.

Anmälan

Vill du vara med? Anmäl dig allra senast den 29 september till kristina.gehlin@volleyboll.se

Mer om anmälan och info Länk till annan webbplats.

Mer information om tävlingen kommer i början av nästa vecka.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer