Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley mot cancer

Eldsjälen Stefan Stiffe Bernholm har dragit igång projektet Beachvolley mot cancer, för att få in pengar till cancerforskningen. När han i november fick diagnosen cancer bestämde han sig för att försöka hjälpa andra med cancer, och har på bara några veckor dragit in mer än 100 000 kronor.

- Det är helt otroligt, allting har gått så snabbt och över förväntan bra. Mitt ursprungliga mål om att på ett år få in 60 000 till forskningen nåddes redan efter några dagar. Jag har inte ord att sätta på alla positiva känslor som detta innebär, säger Stiffe Bernholm.

Stort engagemang

Han startade hemsidan beachvolleymotcancer.se i slutet av december, där man kan bidra med pengar till Cancerfonden direkt. Många engagerade har bidragit runtomkring för att kunna få igång projektet.

Förra helgen anordnades en stor beachvolleyturnering i The Beach i Södertälje, där 130 spelare var med, där alla intäkter oavkortat gick till Cancerfonden.

"Vi är många som vill bidra"

- Det känns otroligt bra att få vara med och göra något sådant här, eftersom Stiffe i så många år varit engagerad i beachvolley och visat så mycket kärlek till sporten. Jag vill vara med och ge tillbaka, och det känns helt rätt att vi nu bidrar till cancerforskningen, säger Shahab Mesbah.

Fler turneringar är inplanerade på olika platser i landet, för att främja cancerforskningen. Stiffe började spela beachvolley 1997 och har sedan dess engagerat sig på många sätt inom sporten. Han har jobbat på Beach Center i Göteborg, varit projektledare för Back to the Beach i sju somrar, arbetat på The Beach i Södertälje, och driver numera BeachCamp, BeachStore och Beach Festival. Nu använder han sitt gedigna kontaktnät och sin erfarenhet för att stötta cancerforskningen.

- Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. Insamlade medel går till forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete, säger Stiffe.

Vill du bidra till insamlingen? Gå in på Cancerfondens hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-09

Senast uppdaterad: 2023-02-07

Visa fler nyheter

Sponsorer