Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Intensiv träning i Brasilien inför säsongsstart

Det svenska damlandslaget i beachvolley, Karin Lundqvist och Nina Grawender, tränar för fullt i Brasilien för att förbereda sig inför kommande beachvolleysäsong. I mitten av april lämnar de Sydamerika för att inleda tävlingssäsongen som startar i Kina.

- Det här blir en spännande säsong vi har framför oss. Vi har tränat massor här i Brasilien tillsammans med vår coach Wesley Pinheiro, och flera andra som både tränar oss och kan agera sparring. Från att vi inledde våra träningar med att nöta moment har vi den senaste tiden kunnat fokusera alltmer på spel, säger Karin Lindqvist från Brasilien.

40 plats på rankinglistan inför säsongsstart

Många svenskar, norrmän och andra nationaliteter har lockats till att träna i Brasilien med coach Wesley när han inte tränar landslaget. En del har stannat ett par veckor, andra ett par månader.

- Det är ett riktigt härligt inslag för oss när vi är här under flera månader, att olika grupper kommer hit och tränar. De förutsättningar som finns här i Brasilien med värmen och träningsmöjligheterna är riktigt bra, säger Karin.

Karin och Nina har nu tränat i ett år tillsammans, och klättrade i fjol från mycket låga rankingnivåer till att avsluta fjolårssäsongen med att vara 40:e bästa lag i världen.

Säsongen 2014:

De turneringar som damlandslaget än så länge har spikade är de två inledande tävlingarna i Kina;

Fuzhou Open 23-27 april

Shanghai Grand Slam 30 april – 4 maj

Puerto Vallarta Open, Mexico 7-11 maj

Ett av de stora målen i sommar är förstås EM i Rom i juni, där laget har en niondeplats från i fjol med sig i bagaget.

- Det är tufft att ens komma till EM, men vi satsar för fullt inför säsongen och känner oss laddade med bra träning här i Brasilien under vintern, avslutar Karin.

Sommarens World Tour: http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/calendar.asp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-03-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer