Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM över för damlandslaget

Det blev förlust även i den tredje gruppspelsmatchen mot Frankrikes Bonnacossi – Longuet. Sveriges fick inte sitt spel att stämma förens i mitten av det andra setet men det räckte inte hela vägen utan matchen slutade 0-2 (11-21, 18-21) till Frankrike. EM 2014 är därmed över för damlandslaget.

Svag start även denna dag

Matchen började trevande med svenska ögon sett och det stod snart klart att det osäkra spelet från gårdagen hade förföljt damlandslaget in på banan. Svårt att få död på bollen och fransyskor som lyckades kontrollera bollen bättre och spela runt Ninas stora block utom räckhåll för Karin i försvar skapade snabbt ett stadigt underläge med 8-2, 10-4 och teknisk timeout vid 14-7.

Spelmässig bättring

Den tekniska timeouten gav dock lite andrum och Karin och Nina kommer här ut med lite mer initiativ, som direkt ger utdelning i poäng via både block och försvar. Framgången blir dock kortlivad och snart har inte bara det man återtagit tappats utan även lite till. Det fanns dock en något av en positiv känsla i avslutningen av setet där en tilltagande beslutsamhet kunde skönjas.

Bra start och upphämtning i det andra setet

Sverige verkar äntligen hitta sitt eget spel och inledningen av det andra setet blir inte bara jämnt utan också av en helt annan karaktär, med längre bollväxlingar, som gav ställningen 3-4 och 6-6. Frankrike gör att litet ryck som leder till 8-6 och sedermera sidbyte och teknisk time out vid 12-9. Sverige hittar dock tillbaka och lyckas via bra inställning och 2 bra block från Nina och ett fint försvar av Karin utjämna till 16-16. Här känns det nu som att Sverige äntligen är i förarsätet med jämnt på poängtavlan och sidbyte till den bra sidan. Vid 18-18 tar Karin ett riktigt bra försvar men kommer inte till ett bra anfall och Frankrike lyckas försvara upp, vända och vinna poängen. Vid både 18 – 19 och 18-20 har Sverige först chansen i servemottagningsanfall och sedan i försvarsanfall men lyckas inte avgöra och setet och matchen går därmed förlorad. En besvikelse så tjock att den nästan går att ta på breder ut sig.

- Väldigt tråkigt att Karin och Nina inte kommer upp i sin vanliga nivå, förutom i det första setet i den första matchen. Möjligheter fanns men svårigheter att omsätta försvar till poäng gör att den stundtals svaga sideouten inte kan räddas. Den besvärliga vinden gynnar dem inte utan tvingar fram mycket egna misstag vilket sätter käppar i hjulet för damlandslagets fina spel från tidigare under säsongen. Nu gäller det att istället blicka framåt mot en lång säsong med viktiga tävlingar på World Tour inför det kommande OS kvalet, Kommenterar Landslagschef Hannes Brinkborg.  

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer