Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska framgångar i Nevza Beach

Två pallplatser blev det för svensk del på damsidan med Camilla Nilsson och Tadva Yoken samt systrarna Susanna och Kristina Thurin. På herrsidan kom inte svenskarna riktigt så långt när Nordiska Mästerskapen, Nevza Beach, avgjordes i Danmark.

- Det är många svenska lag som tagit chansen att spela internationellt, vilket är väldigt roligt. Dessutom riktigt kul att det gick så bra för flera av våra damlag, och att det blev en dominans av svenskar på prispallen, säger landslagschef Hannes Brinkborg. 

Damernas turnering avgjordes i Kolding, medan herrarna spelade i Odense. Nevza Beach avgjordes för första gången i fjol i Norge och i Göteborg, och nu var det Danmarks tur att hålla i Nordiska Mästerskapen för både damer och herrar. 

På herrsidan blev det stopp för de svenska lagen innan kvartsfinalerna inleddes, men på damsidan blev det alltså en andraplats för Tadva Yoken / Camilla Nilsson, som i semifinalen vann över Kristina och Susanna Thurin. Systrarna Thurin lyckades sedan komma igen och vinna matchen om tredjepris över Norge med 17-15 i tredje set. I damfinalen vann Finland över Nilsson/Yoken i två raka set. Herrarnas turnering vanns av Danmark. 

Grattis till alla prestationer under Nevza Beach!

Resultat damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., resultat herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer