Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS-kval för Sverige

I helgen spelas Continental Cup i Bournemouth i England där det svenska damlandslaget Karin Lundqvist/Nina Grawender samt Tadva Yoken/Camilla Nilsson representerar Sverige. I gruppen ingår även Slovakien, England och Irland. Continental Cup är en möjlighet att ta sig till OS i Rio 2016.

- Det är jätteroligt och vi är taggade inför uppgiften. Det är alltid en ära att få bli uttagen till landskamper, säger Camilla Nilsson.

Hon och Tadva Yoken har i dagarna spelat en uppvisningsturnering i Lille i Frankrike, där de kom på en fin andraplacering och spelade inför 1500 åskådare på fullsatta läktare. Annars är det träning som gäller, varvat med resor och att hinna jobba däremellan. Under säsongen har Tadva/Camilla så här långt även stått på pallen på Nevza Beach i Danmark och spelat Satellittävlingar.

Satsar internationellt i år

-Vi är väldigt nöjda med resultatet på Nevza även om vi det var surt att förlora finalen. Vi är även väldigt glada att våra sponsorer har sett att vi har kunnat spela ett världstourkval, en CEV master samt en CEV Satellite och det har varit lite blandade resultat. Det är tuffa matcher och väldigt bra lag vi möter så det är utvecklande. Det är första året som vi spelar internationellt tillsammans och vi hoppas att vi kan få till fler tävlingar när Swedish Beach Tour är över.

Mot de bästa spelarna

Karin Lundqvist och Nina Grawender spelar på World Tour mot de allra bästa världsspelarna, och de har även deltagit i EM i Italien. Närmast kommer de från Berlin där de var med på Grand Slam på World Tour. De bästa resultaten så här långt under säsongen är två niondeplatser i Mexico och i Österrike.

-Så här långt har säsongen gått upp och ner för oss, och vi tar en match i sänder och känner att vi har utvecklats otroligt mycket med bra motstånd som vi ställs inför, säger Nina Grawender.

I Bournemouth spelas matcherna på lördag och söndag. Spelschema och därmed motståndare blir klart på fredag kväll. Följ turneringen i Bournemouth Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer