Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Irland motståndare i OS kvalet

Första steget mot OS i Rio börjar i och med att CEV Continental Cup inleds i Bournemouth, England, för Sveriges beachvolleydamer. Motståndet står två helt okända lag från Irland för när spelet inleds klockan 09.00 lördag morgon för damlandslaget, Karin Lundquist och Nina Grawender ackompanjerade av Camilla Nilsson – Tadva Yoken.

Midsommarstång, sill, dans och snapsvisor känns väldigt främmande när förberedelserna för helgens inledning av OS kvalet mot Rio 2016 pågår som bäst. Bort från den svenska högtiden fanns i alla fall det fina vädret över den Engelska kuststaden.

Ny spelform

I denna den andra upplagan av CEV Continental cup kan ett antal ändringar skönjas från den första. Varje nations högst rankade lag möter motståndarnas lägst rankade lag och om det efter dessa två matcher står 1-1 spelas en avgörande match mellan valfritt lag. Spelformen är numera dubbel eliminering, vilket på fyra lag innebär att om man vinner två matcher i rad är man vidare som etta i gruppen men om man förlorar första matchen måste man slå både den andra förloraren i första omgången samt förloraren i andra omgången för att gå vidare som en av de två bästa tvåorna. Trean och fyran i gruppen får en extra chans i höst att ta sig vidare till fortsatt kval 2015.

Topprankade

Efter att Slovakiens bästa lag gått så bra i Berlin Grand slam att de tvingats ersättas av ett helt orutinerat lag seglade Sverige upp som topprankade baserat på summan av poängen för de 4 deltagande spelarna och får därmed möta fjärdeseedade Irland. Karin och Nina möter Allen och Dignam klockan 09.00 och Tadva och Camilla möter Gormally och Counihan 09.50. I den andra lagmatchen möter England det desarmerade Slovakien.

Här på CEV, Europeiska Volleybollförbundets Länk till annan webbplats., hemsida hittar du resultaten från Bournemouth.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer