Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Knock out på Irland i Continental cup

Continental cup, tillika OS-kval, är igång och vilken start det blev för Sverige. Fokuserat spel och helt oprövade par från Irland bäddade för knock out vinster för först Karin och Nina med 21-5 21-4 följt av Tadva och Camilla med 21-3 och historiska 21-0. Nu väntar hemma nationen England i morgondagen vinnarfinal.

Det var aldrig något snack och dominansen var total i alla fyra seten när Sverige mötte Irland i damernas Continental cup i Bournemouth, England. Det var Irlands första deltagande i internationell beachvolley och förhoppningsvis var det trots de stora siffrorna motiverande och inte avskräckande när de intog den internationella arenan. Spelarnas reaktion på resultatet bådade i alla fall gott för fortsatt deltagande framöver.

Promenadseger för damlandslaget

Karin och Nina började resolut mot Irlands andralag och det var aldrig någonting som kunde äventyra en övertygande seger. Siffrorna talar sitt tydliga språk då setsiffrorna skrevs till 21-5 21-4, och svårigheten att inte tappa koncentrationen när det går för lätt undveks professionellt.

Historiska Tadva och Camilla presterar det perfekta setet

Tadva och Camilla började inspirerat med riktigt bra energi och stormade i iväg till en till och med ännu större vinst i det första setet än det imponerande resultaten som Karin och Nina lyckades åstadkomma. setet vanns med hela 21-3. Det andra setet började med ett bra servemottagningsanfall och sen gick Tadva ner för att serva och slutade inte innan matchen var över. Det historiska resultatet 21-0 och 20 raka servar var ett faktum. Distinkta servar, varav 8 ess, bra täckning av banan, effektiva avslut, toppat med en bra go var det perfekta receptet.

- Vilken fantastisk start och så kul det var att spela idag. Jag fick till några riktigt bra servar i början av andra set och bara fortsatte fram tills speakern sa att det var 17 raka, först då började det bli nervöst där bak vid servelinjen, berättar en nöjd Tadva skrattande. 

Coachning på prov

I denna upplaga av Continental cup testar man att ha coacher på banan som får prata med spelarna under time out och sidbyten men inte under själva spelet. Dagens insats var nog det mest lättcoachade man kan tänka sig och gav inte någon insikt av nytta eller nackdelar med att ha coachen på banan. En utvärdering kommer sen att ske för att bedöma om det kan komma att bli aktuellt även på Word Tour i framtiden. Tester, med blandat resultat, har även förekommit under Ungdoms mästerskap vid tidigare tillfällen.

Vinnarfinal mot hemmanationen

Sverige ställs nu mot hemmanationen England, anförda av OS merierade Zara Damophney, under söndag förmiddag i vinnarfinal. Vinnaren blir etta i gruppen och förloraren spelar förlorarfinal mot vinnaren av dagens två förlorare om den andra platsen. Ettan och tvåan får fri passage in i nästa kvalomgång 2015 medan trean och fyran får en andra chans i höst.

- Ska bli grymt kul att möta hemmanationen imorgon och även om det är kul att vinna övertygande så ser vi fram mot jämnare matcher imorgon och förhoppningsvis mycket publik vid banan. Kommenterar Tadva morgondagens matcher.

England anförs av OS meriterade Zara Dampney men är i övrigt en orutinerad men talangfull trupp med 20 respektive 17 åriga inomhustalangerna Leaf och Lazard.

 

Sveriges matcher söndag 22 juni:

09.00 Karin – Nina mot Lazard – Grimson
09.50 Tadva – Camilla mot Dampney - Leaf

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer