Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Framgångsrikt i Frankrike

Det nykomponerade beachvolleyparet Anna Åsberg och Sigrid Simonsson kom på en meriterande niondeplats i Frankrike i helgen. Det var på Europatouren, CEV-tävlingen Satellite i franska Montpellier, där Anna och Sigrid tog sig hela vägen från kvalet in i huvudturneringen där de slutade på en nionde plats.

I kvalet blev det två vinster mot Schweiz och Holland för svenskorna innan de klev in i huvudturneringen. Väl där förlorade de mot Kongshavn-Kjølberg från Norge innan de återigen tog en seger Frankrike. I sista matchen, som blev en jämn match mot Tyskland, förlorade Sverige med 15-13 i sista set.

Anna och Sigrid har båda lång erfarenhet av beachvolley, men de har nyligen börjat satsa tillsammans.

- Veckan i Frankrike började vårt samspel att falla på plats. Sigge hade bra press i serven i flera av matcherna, vilket ofta resulterade i att försvarsspelet blev bekvämare. De matcher där vårt grundspel fungerade bra hade vi även mycket variation i anfallen, säger Anna Åsberg.

- Både jag och Sigge fick känslan att vi kan slå många bra lag tillsammans! Man blir såklart sugen att spela mer internationellt!

Flytt söderut för att träna tillsammans

Anna spelar för Göteborg BC och Sigrid för IKSU i Umeå. Men i juli flyttar Sigrid till Göteborg för att de ska kunna optimera sin träning tillsammans under resten av säsongen. 

Vad har ni för målsättning i sommar?

- Spel på Maindraw på Europatouren, samt final på samtliga Swedish Beach Tour med ett SM-guld som pricken över i:et hade suttit fint!

Se alla resultat och bilder från CEV Satellite Montpellier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer