Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stavanger nästa för svenska damer

I dag inleds World Tour i Stavanger, där det är två svenska damlag med i startfältet. Camilla Nilsson och Tadva Yoken spelar kval idag kl 12 mot Schützenhöfer-Plesiutschnig, Österrike. Det svenska damlandslaget Nina Grawender och Karin Lundqvist har fått ett wild card och är därmed direktkvalificerade in i huvudturneringen.

Norska Stavanger är tillbaka som arrangör på World Tour igen efter ett par års uppehåll. Den norska tävlingen har varit uppskattad av spelarna, som välkomnar att återigen få spela i vårt grannland.

- Det känns fantastiskt roligt och kommer nog bli en av höjdpunkterna under sommaren. Den är det närmaste World Tour på hemmaplan som vi kan komma och det är många svenskar som planerar att åka dit och heja. Stavanger är alltid en folkfest!, säger Camilla Nilsson.

Segrar i bagaget

Hon har spelat där tidigare, medan det blir partner Tadva Yokens första World Tourtävling i Norge. Alla fyra spelarna kommer närmast från Bournemouth, England, där de tog en riktig skalp genom att vinna fyrlagstrurneringen i OS-kvalet. Först blev det två raka segrar mot Irland som båda lagen vann, varpå Karin och Nina vann sina två matcher mot England och såg därmed till att föra Sverige in i nästa omgång av OS-kvalet Continental Cup, som avgörs våren 2015.

”Kämpar för något större”

-Det var riktigt kul att få vinna, det kändes skönt. Dessutom var det inspirerande att få spela som en nation, och heja på varandra för att tillsammans fira segern. Man kämpar för något större när man gör det tillsammans, säger Karin Lundqvist.

I Continental Cup testades också möjligheten för tränarna att under setpauser och timeouter få coacha laget. Det får annars inte förekomma, men nu kunde Wesley Pinheiro coacha Karin och Nina medan Hannes Brinkborg var på plats och coachade Camilla och Tadva.

-Det är jätteskönt att få en till som ser matchen och kan komma med inspel om vad vi kan göra för att förändra eller behålla en viss typ av spel. Det här finns på andra ställen, bland annat på Banco do Brasil. Jag tyckte att det bara var positivt att få ha coach med inför och under matchen, säger Karin Lundqvist.

Ladda om inför Stavanger

Alla fyra spelarna har nu laddat om för att kunna fokusera på World Tour i Stavanger.

-Vi har alla sett fram emot att få vara på plats och spela i Norge. Detta är det närmaste hemmaplan vi kommer i år på World Tour, och många svenskar kommer hit för att heja. Det är förstås bara roligt, avslutar Karin Lundqvist.

Följ World Tour i Stavanger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer