Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra avslutning i Stavanger

Inget av de svenska damlagen på Stavanger Grand Slam gick vidare till slutspel, men avslutningsmatchen spelade landslaget mycket bra, vilket är lovande inför kommande World Tourtävlingar.

”Äntligen spelade vi som vi vill spela, smarta med en stor trygghet, bestämdhet samt glädje!”

Karin Lundqvist och Nina Grawender vann avslutningsmatchen i gruppen mot Schweiz, som i sin tur vann mot de andra två lagen från Tyskland och Kina i fyrlagsgruppen. Trots en vinst gick däremot inte svenskarna vidare till slutspel, eftersom de hamnade på samma poäng som Tyskland. Då är det inbördes möte som räknas, vilket placerade svenskorna sist.

Följ Grand Slam Stavanger Länk till annan webbplats.

Men, trots att svenskorna fick respass efter gruppspelet är de nöjda med avslutningen och ser fram emot en träningsvecka i Sverige innan de åker iväg till Gstaad för att spela nästa Grand Slam.

Från Stavanger till Umeå

Med i Stavanger var även svenskorna Tadva Yoken och Camilla Nilsson, som spelade en tuff kvalmatch i tre set mot Österrike. Svenskorna föll i sista set, och är nu hemma i Sverige igen och är med på Swedish Beach Tour, som spelas i Umeå nu. Tadva och Camilla inledde med två raka segrar under torsdagen och står på centercourt kl 15 på fredagen då de möter Hiske van Duinen och Sofia Ögren.

Följ Swedish Beach Tour i Umeå Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer