Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget laddade för Long Beach

Damlandslaget befinner sig för närvarande i Long Beach, USA, för spel i Asics World Series of Beachvolley. Där ställs de i den första matchen mot Greklands Arvaniti – Tsiartiani kl 09.00 lokal tid på Center Court.

Efter en vecka utan tävlande har damlandslaget, Karin och Nina, korsat Atlanten och befinner sig i beachvolleyns hemvist på USAs västkust där World Tour håller på att inta Long Beach.

10 år av frånvaro

Många år var USA uppe på det preliminära tävlingsschemat inför säsongsstart men på grund av konflikter mellan den amerikanska organisationen AVP och det internationella volleybollförbundet FIVB så var det först förra året som en av de mest dominanta nationerna åter stod som värld för en internationell beachvolley tävling, efter hela 10 års frånvaro. En återkomst som gladde många, inte minst spelare. Det är utan tvekan något speciellt med att bege sig till det förlovade landet i väst med all den beachvolleykultur som finns där och man kan nästan känna beachvolleyhistoriens vingslag när man rör sig längs de kaliforniska stränderna.

Grekland i kvalets första omgång

Karin och Nina har haft ett par dagar på plats i USA för att acklimatisera sig, träna och hitta rätt med tidsomställning och är nu laddade för spel. De går in i kvalet klockan 09.00 lokal tid, vilket innebär 18.00 svensk tid.  Motståndet står det Grekiska laget Arvaniti – Tsiartiani för. Ett lag som återförenades under denna säsong efter att Tsiartiani varit borta från sporten under 2013 och början av 2014 men som kamperade ihop 2009 - 2012 och så pass framgångsrikt att de deltog bland annat i OS i London. Vinnaren ställs sedan mot ytterligare tufft motstånd i form av systrarna Salgado från Brasilien.

 

Karin/Nina - Arvaniti/Tsiartiani (GRE) klockan 09.00 (18.00 svensk tid) på CC

 

Resultaten finns här Länk till annan webbplats. på internationella volleybollförbundet FIVBs hemsida

Troligen streamas matchen här Länk till annan webbplats. på laola1.tv kl 18.00

Allmänn nformation kan även hittas här Länk till annan webbplats. på tävlingens egen hemsida

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer