Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Walsh-Ross ett nummer för stora

Damlandslaget förlorade klart den första matchen i main draw i Long Beach mot hemmahoppet och favorittippade Kerri Walsh och April Ross från USA. Klockan 15.10 lokal tid ställs de nu mot Kanadensiskorna Bansley - Pavan.

Morgonsolen sken inför dagens första match på center court i Long Beach.  På ena sidan stod det svenska landslaget och på den andra, världens kanske bästa damlag, Walsh-Ross. Walsh jagar sitt 4e raka OS guld och Ross är ute efter att uppgradera sitt silver från London till Guld i Rio. Trots att det är tidigt och bara några sömndruckna åskådare på plats visar den amerikanska duon varför detta inte bara är en dröm utan mycket väl kan bli verklighet när de kliniskt och med fullt fokus ger en lektion i hur beachvolley spelas. Det är en match som man skall försöka vinna och njuta av att spela, men om motståndarna spelar på topp snabbt gå vidare från. Det är mycket möjligt att den ändå inte kommer vara av betydelse när gruppen skall summeras för att bestämma vilka som går vidare till slutspel.

Underläge från början till slut

Matchbilden var svår med svenska ögon sett i och med att Karin och Nina snabbt hamnade i underläge och sedan var efter i poängräkningen från start till mål. Bra försök och bra inställning resulterade i en hel del långa bolldueller men gav inte mycket respons på resultattavlan. Nu handlar det om att snabbt ladda om för match mot Kanadas Bansley - Pavan klockan 15.10 (20.10 svensk tid) och istället för morgonens match ta med sig den vinnande känslan från gårdagens kvalprestation. 

Brasiliansk prestigematch

Samtidigt som Sverige och USA spelade match på center court pågick ett laddat prestige möte på en av sidobanorna. Ett av världens tidigare bästa lag, fd världsmästarna Larissa och Juliana stod nu i sina nya konstellationer som motståndare på varsin sida av nätet efter att Larissa förra veckan gjorde came back efter två års frånvaro från touren. Larissa - Talita gick vinnande ur den tvekampen förvånansvärt enkelt med 21-15, 21-17. Kanske inte bara förvånande med tanke på att Larissa alltid ansågs vara hjärnan och den dominante i det tidigare partnerskapet.

Följ resultaten här Länk till annan webbplats. på Internationella volleybollförbundet FIVBs hemsida.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer