Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vind, glädje och intensivt spel

Vinden tar tag i bollen, men killarna från Falköping som spelar i U13-klassen är kvicka i sanden och hinner upp många bollar. De spelar mot Habo på en av de 18 banorna som under veckan är uppsatta på Skrea Strand där SM i beachvolley pågår.

När helgen är över kommer Svenska Mästare att ha korats inte bara i seniorklasserna, utan även i ungdomsklasserna och bland veteranerna mfl.. De yngsta deltagarna spelar i år Mikasa Challenge, som finns från U11 till U15. Det är många föräldrar, ledare och annan publik som står vid sidan av banorna och hejar.

- Det är så roligt att vara här. Vädret har varit riktigt fint i flera dagar och det är kul att få uppleva blandningen av veteraner och barn. Det finns matcher att titta på hela tiden, säger Ingela Milton.

Hennes son Nicodemus är 11 år och tränar med Falköpings VK. Efter att ha varit med och tittat på SM flera år fick han i år även spela själv för första gången.

- Vi behövde verkligen inte peppa honom, han och hans lagkamrater har sett fram emot att spela här länge. Nu var det dags och vi har alla haft det riktigt bra här på Skrea, säger Ingela.

Fler SM-spelare med ny inomhushall

Bredvid henne står Hasse Kardell och Jane Gustavsson, också från Falköping. Med den nya inomhushallen i beachvolley har klubben fått fler spelare och det visar sig även här på SM.

- Vi har fler lag här i år än i fjol, vilket bl.a. har med vår beachhall att göra. Främst är det killar som är lite äldre som har hittat till sporten hos oss. Det är verkligen roligt, säger Hasse.

Ett av många skäl till att han är på Skrea och kollar på SM är att träffa folk.

- Jag har varit med så länge och ser SM som en bra mötesplats. Dessutom så är det så roligt att få titta på bar matcher. Vem gillar inte och kolla in bra beachvolley?, avslutar Hasse Kardell.  

Resultat från Mikasa Challenge och SM Länk till annan webbplats.Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer