Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Glädje på Skrea Strand

Publiken bjöds på en jämn och underhållande final i U15-flickor, då Sollentunas tjejer vann över Ystads VK i tredje set med 17-15. Planen stormades av glada supportrar efter matchen.Pojkfinalen vanns av Ystad och Engelholm.

-Det är så kul att det är svårt att beskriva. Det var verkligen nervöst, särskilt när man skulle serva när det stod 14-10 till Ystad i sista set, säger Ulrika Blomgren, Sollentuna, som tillsammans med lagkompisarna Linn Karlsson och Lotta Karlsson tog guld i Mikasa Challenge U15.

Men, Ulrika satte matchbollen genom att göra ett serveess, efter att de räddat fem matchbollar som Ystad hade.

Mycket publik

Det spelas massor av riktigt bra beachvolley på Skrea Strand, där beachvolley-SM pågår. De yngsta klasserna spelar Mikasa Challenge med finaler på centercourt och därmed stor publik. Välfyllda läktare och fin stämning ramade in båda finalerna i U15.

-Vi peppar varandra mycket också, särskilt när det går bra så är vi så glada att vi kan behålla den känslan även när vi gör misstag. Det är så roligt att vara här och gemenskapen blir så stark, säger Linn, Lotta och Ulrika.

Vindbyar styrde bitvis spelet

I pojkfinalen var det Ystads Benjamin Annerfeldt och Gustav Thor som tillsammans med Engelholms Alfred Brink tog hem förstaplatsen.

-I början var det många jämna bollar, men sedan tog vi över mer och mer. Vi spelade säkrade helt enkelt. Men det var svårt att passa i den här vinden. Det var lätt att serva, men tufft att ta emot när bollen flög iväg så lätt, säger Benjamin.

Det här är killarnas första turnering tillsammans, men de har varit med och spelat under SM i flera år och är aktiva volleybollspelare.

-Det är roligt att vara här och möta andra lag och mäta sig, samtidigt som det är jättekul att titta på andra lag som spelar. Det känns riktigt kul att få en guldmedalj runt halsen!

Samtliga resultat i Mikasa Challenge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer