Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dags för U18 EM i beachvolley

Under den kommande helgen spelas U18 EM i beachvolley i Kristiansand, Norge. Sverige är representerade på både kill- och tjejsidan och turneringen börjar imorgon, torsdag, och spelas fram till och med söndag.

Rakt genom den regndrabbade svenska västkusten har ett motordrivet fordon med fyra spelare och 2 ledare sakta men säkert banat väg mot den norska kuststaden i söder.  Försenade och ofta på ringlande på omvägar efter omledning men förväntansfulla och med motivationen på topp. Efter dubbla läger på RTC i Falköping under våren, ett på Skrea Strand i Falkenberg i augusti samt några dagars förberedelser på RTC i Falköping inför avfärd så är det nu alltså dags. Den tappra skaran utgörs av ledarna Adrienne Marie och Aldis Jaundzeikars från Riksidrottsgymnasiet i Falköping samt de uttagna spelarna:

Stina Rix (Ystads VK)/Filippa Hansson (Svedala Volley)

Jacob Link (Lunds VK)/Victor Nielsen (Sollentuna VK)

Beprövad spelplats och spelform

U18 EM spelas i Kristiansand, Norge, som tidigare stått värd för både World tour och EM tävlingar. Det är med andra ord erfarna arrangörer som just nu rustar för mästerskap under den kommande helgen. Spelformen är bekant och densamma som idag används på världstouren. Det innebär 32 lag fördelade på åtta grupper med fyra lag i varje där alla möter alla. Ettan, tvåan och trean går vidare till slutspelsfasen som utgörs av rakt cupspel. Gruppspelsmatcherna spelas torsdag och fredag och slutspelet börjar lördag och avslutas med semifinaler och final under söndag eftermiddag.


Information och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på det Europeiska volleybollförbundet CEVs hemsida.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer