Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första huvudturneringen för Camilla och Tadva

När Camilla Nilsson och Tadva Yoken för första gången tillsammans kvalade in i en huvudturnering på World Tour gjorde de det genom att vinna det första setet mot ett OS-lag.

De nyblivna mästarna på Swedish Beach Tour är nu i Polen där de spelar Stare Jablonki Grand Slam. Motståndet för laget från Södertelge VBK är det allra tuffaste, där Tadva och Camilla under tisdagen lyckades kvala in i huvudturneringen genom att vinna mot Norge.

I huvudturneringen är det spel i fyrlagsgrupper, där de blivit lottade med lag från Slovakien, Tjeckien och Canada. 

Tufft motstånd

-De har hamnat med bra lag i en grupp som passar dem spelmässig. Det är inte de självklara världsstjärnorna, men motståndarna är duktiga lag som haft en bra spelutveckling, säger landslagschef Hannes Brinkborg.

Tresetare mot OS-lag

Onsdagens första match mot Tjeckiskorna Kolocova-Slukova blev en tresetare där Camilla och Tadva vann första set. I andra set sjönk däremot spelet på den svenska sidan, och Tjeckien kunde knyta ihop säcken i tredje då de vann med 15-11.

-Det här tjeckiska laget var med i OS, och har i år tagit ett rejält kliv till att vara ett topplag på World Tour. De vann sin första World Tourtävling på hemmaplan i Prag tidigare i somras, så det är en bra prestation att Camilla och Tadva tog första set, säger Brinkborg.

I andra matchen för dagen ställdes svenskorna mot Dubovcova-Nestarcova som vann i två raka set.

Nu väntar Canadas Bansley-Pavan kl 9 på torsdag morgon.

-Kanadensiskorna ska Tadva och Camilla ha störst chans mot, de är lägst rankade av motståndarlagen. De är ett lag som kan hota de bästa men kan vara ganska ojämna i sitt spel, säger Hannes Brinkborg.

Följ Stare Jablonki Grand Slam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer