Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inledande förluster i U18 EM i Norge

Både killarna och tjejerna inledde med förluster i U18 EM i Kristiansand. Hansson/Rix tappade mot Polen medan Link/Nielsen förlorade mot Frankrike och Österrike men har chans till avancemang vid vinst mot Norge. Spelet går vidare under fredagen.

En tuff resdag övergick i en tuff speldag då gruppspelet av U18 EM i Kristiansand inleddes under torsdagen på Gimle sandbaner sport center.

Kvalificerat motstånd för tjejerna

De svenska tjejerna ställdes i den första matchen mot Polen, som de senaste åren har prenumererat på medaljer i junior och ungdomsmästerskap, mycket som en följd av att landet har ett fullt ungdomsprogram i beachvolley. Sverige inledde med bra sideout men de polska tjejerna Stepien/Pietroczuk tog snart över taktpinnen och med sitt stabila spel dominerade de matchen. Smarta val frustrerade de oerfarna svenska tjejerna och polskorna vann tillslut övertygande med 2-0 (21-11 21-7). Damernas gruppspel fortsätter under fredagen med matcher mot Litauern och Belgien.

Dubbel förlust trots bra spel för Link/Nielsen

Frankrikes Darrieux/Platre utgjorde motståndet i den första matchen för de svenska killarna som började mycket bra och gick fram till en klar ledning. Fransoserna tog sig snart tillbaka in i matchen och till ledning. Slutet blev jämnt men tyvärr kunde inte Sverige ta tillbaka ledningen och Frankrike tog hem setet med siffrorna 21-18. I det andra setet spelade Frankrike bättre och Sverige hade svårt att hitta stabilitet i den egna sideouten. En riktigt bra uppryckning i slutet av det andra setet från 15-20 till 19-20, med boll uppe för utjämning men ett missat anfall avgjorde setet och matchen och Frankrike stod som vinnare med 21-18 21-19.

Den andra matchen mot Österrikes Ochaya/Kindl bjöd på bra svenskt spel och trots underläge initialt så var Sverige i knapp ledning vid tekniska timeouten med 11-10 till följd av bra sideout av Victor Nielsen. Det bra spelet skapade ledning 15-13 men ett ras gjorde att ledningen försvann och trots stabil avslutning tappas det första setet 19-21. Österrike tar initiativet direkt i det andra setet och även om de svenska killarna hittar stabilitet i spelet så står sig underläget 8-13 till 16-21. Spelmässigt var dock den andra matchen ett steg i rätt riktning.
Trots dagens förluster har killarna fortfarande möjlighet till avancemang i den helt avgörande matchen mot Saether/Hansen från Norge under fredagen.

Fredagens matcher:

09.50 Stina Rix/Filippa Hansson – Zobnina/Mazurkeviciute (LTU)
14.00 Stina Rix/Filippa Hansson – Vandendriessche/Vandycke (BEL)
16.30 Jacob Link/Victor Nielsen – Saether/Hansen (NOR)


Följ resultaten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på CEVs hemsida

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer