Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U20 EM i beachvolley i Italien

Fyra spelare är uttagna för att spela U20-EM i Cesenatico, Italien 4-7 september. Emelie Hedenberg, Diana Lundvall, Oskar Borna och Pontus Nilsson representerar Sverige.

De fyra är uttagna efter tre träningsläger i sommar, där det sista hölls på Skrea Strand i Falkenberg direkt efter senior-SM. Ansvarig coach är Adrienne Marie:

- Vi hade ett givande och roligt läger i Falkenberg, där vi kunde se spelarnas utveckling under sommaren. Det är spännande att jobba med den här gruppen, jag ser fram emot EM i Italien, säger Adrienne.

 

Meriterad landslagscoach

Adrienne Marie är ursprungligen från Australien, och har spelat i 23 år och har bland annat representerat det australiska landslaget på VM i volleyboll. Dessutom har hon varit tränare på internationell nivå, innan hon kom till Sverige och Falköping för ett drygt år sedan för att vara tränare och landslagscoach.

- Spelarna i U20 landslagen har en mycket bra utveckling med goda förutsättningar att bli bra tillsammans. Men, det tar tid att jobba ihop två spelare till ett sammansvetsat lag och vi är i början av den processen. Allt är möjligt! säger hon.  

Träning och matchning under sommaren

Tjejerna har jobbat hårt individuellt under sommaren och har nyligen börjat träna tillsammans. Killarna har däremot spelat tillsammans under sommaren och vann U19 SM och spelade final i U21 SM på Skrea Strand.

- Vårt mål med U20 EM är nu att lagen ska växa tillsammans inför och under turneringen för att kunna prestera bättre ju längre turneringen spelas. Vi vill givetvis också prestera bra och komma vidare från gruppspelet med båda lagen, avslutar Adrienne Marie.

Tjejer:

Emelie Hedenberg (Hylte/Halmstad Volley)/Diana Lundvall (Sollentuna VK)  

Killar:

Oskar Borna (Lund VK)/Pontus Nilsson (Lund VK)

Följ turneringen på CEV:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-27

Senast uppdaterad: 2014-08-27

Visa fler nyheter

Sponsorer