Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Många svenska lag i Oslo på Nevza Beach

I eftermiddag inleds Nevza Beach i Oslo, en internationell turnering för nordeuropeiska lag. Från Sverige är 14 damlag och 11 herrlag anmälda. Sofia Ögren och Anna Åsberg är ett av lagen som är peppade.

-Det här är en perfekt avslutning på säsongen innan det är dags att gå in i gymmet för hårdträning igen!

Anna och Sofia har en lång bakgrund som lag tillsammans med spel både i Sverige och på den internationella arenan. I somras valde de att spela med andra partners, men väljer nu att spela tillsammans i Oslo.  

"Bra initiativ med Nevza Beach"

-Vi pratade i våras om att vi skulle försöka få ihop en tävling tillsammans i år och vad passar bättre än att göra det mot nordeuropeiskt motstånd? Det ska bli väldigt kul och samtidigt intressant att se om vårt samspel fortfarande finns där.

 Nevza Beach avgjordes första gången i fjol i Norge och har sedan dess även avgjorts i Danmark och Sverige. Nu är det dags för ännu en tävling i Norge, med de bästa dam- och herrlagen från nordeuropa.

-Det är ett riktigt bra initiativ och ett bra steg på vägen mot spel på europatouren och världstouren och tävlingarna ger dessutom viktiga rankingpoäng för de lag som vill satsa internationellt. Nevza är helt klart ett viktigt samarbete för att höja nivån på de nordeuropeiska spelarna ytterligare. Tyvärr har det varit lite dålig framförhållning gällande tävlingarna hittills vilket försvårar deltagandet – men det är förhoppningsvis något som kommer att förbättras allt eftersom Nevza blir mer etablerat.   

Tuffa matcher väntar

Vad är det för skillnad att vara med på turneringar där spelare från fler länder är med jämfört med turneringar med bara svenska spelare?

- Det blir ju så klart fler bra lag vilket ger fler tuffa matcher och det är alltid både kul och lärorikt att möta nytt motstånd. Det har varit många framgångar internationellt i år bland de nordeuropeiska damspelarna så det ska bli kul att se hur långt vårt spel räcker. Det är många svenska lag med i den här turneringen vilket är bra för svensk volleyboll – men vi hoppas att få möta så många nya lag som möjligt, avslutar Sofia Ögren och Anna Åsberg.

Nevza Beach i Oslo startar kl 17 torsdag och avslutas på lördag. Startfältet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder kommer att läggas upp här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ tävlingen via Norska Volleybollförbundets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer