Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andraplats i Oslo blev bästa notering

En hel del svenska lag deltog i Nevza-turneringen som gick av stapeln i Oslo i torsdags, en turnering som involverar de nordiska länderna - när allt var sagt och gjort kunde en andraplats konstateras vara bästa placering för Sverige.

Sommaren börjar lida mot sitt slut men än finns det alltså saker att göra i sanden. Grawender-Lundqvist hade en förhållandevis lugn väg genom turneringen med säkra och storstilade vinster rakt igenom turneringen för att sedan landa i en final mot World tour-meritade Lehtonen-Lahti. Väl där hade det svenska paret, som är solklara stjärnor inom svensk beachvolley, det svårt. Det finska laget kunde med stabilt transitionspel utmanövrera svenskorna och till allas vårt stora förtret så kunde Grawender-Lundqvist inte möta upp detta nog effektivt. Det effektiva serve och defense-spelet som präglat lagets framfart tidigare räckte alltså inte mot fniskorna. Det andra setet blev det jämnare av de två, där vann finskorna med minsta möjliga marginal. En pallplats är hur som helst en stor bedrift och det är särskilt kul att se det imponerande vis som laget tog sig till finalen.

Blandade resultat för många lag

De andra svenska damlagen fick det lite tuffare. Nilsson-Yoken som har gjort en lysande sommar både på hemmaplan och i den internationella hetluften kämpade sig till en femteplats efter att ha blivit utslagna av just Grawender-Lundqvist. På herrsidan gick det inte fullt lika bra. Det bästa laget blev Appelgren-Barrefalk, vilka också gjort en grymt stark säsong i år. De hamnade på en hedervärd femteplats, och nästbästa lag var egentligen både Annderstedt-Fors samt årets guldlag Huitfeldt-Karlsson som alltså delar trettondeplats i turneringen.

Bra att testa vingarna utomlands

Att så många svenska lag har ambitionen att ta steget ut och spela mot internationellt motstånd är oerhört roligt och utvecklande för svensk beachvolley. Efter en lång sommar i sanden sattes det mesta alltså på prov för våra 14 damlag och 11 herrlag - många unga därtill. Detta är en erfarenhet som dessa spelare kommer bära med sig och i sin tur låta resten av beachvolleyrörelsen i Sverige begagna sig av. Stort grattis till bra prestationer och så ser vi framemot kommande beachvolleyskalper.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats.

Galleri med bilder Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer