Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nevza Beach i Finland i veckan

På torsdag 18 september inleds Nevza Beach i Jyväskylä i Finland. I tre dagar pågår turneringen med beachvolleyeliten från Sverige, Norge, Finland och flera andra länder i vår närhet. Fem herrlag och sex damlag från Sverige är anmälda.

-Vi ser fram emot säsongens sista utomhusturnering. Det ska bli riktigt kul att få möta bra motstånd och kämpa om värdefulla internationella rankingpoäng, säger Martin Barrefalk.

Han och Martin Appelgren var ett av de dominerande lagen på Swedish Beach Tour i somras, och tog en femteplats på Nevza Beach i Oslo sista helgen i augusti.

Vill spela mer utomlands

-Vi är sporrade att vara med både för att det är en utmaning, och för att vi vill samla på oss poäng för att ha möjlighet att ta oss utomlands nästa säsong och spela internationellt, säger Martin.

Han och Martin tränar sällan ihop eftersom de bor i Umeå respektive Göteborg. Martin Barrefalk spelar för IKSU i Umeå medan Martin Appelgren är med i Göteborgs Beachvolleyclub. Trots det gjorde de bra resultat i somras, med en vinster på Swedish Beach Tour i Umeå och Jönköping i somras.

Sommarens vinster ger mersmak

-Vinsten i Umeå var en fantastisk känsla, att få spela inför fullsatta läktare på hemmaplan och få kliva upp högst på prispallen på sommarens första tourstopp. I övrigt är jag rätt så nöjd med sommaren, men vi behöver komma upp på en jämnare nivå tillsammans och inte vara så svajiga, avslutar Barrefalk.

Spelschemat för Nevza Beach kommer ut först under torsdag, efter det tekniska mötet ägt rum. Information om tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska anmälda lag:

Herrar:

Alexander Annerstedt / Daniel Ragnarsson (Göteborg BC)

Martin Appelgren / Martin Barrefalk (Göteborg BC / IKSU)

Johan Bergman / Magnus Karlsson (IKSU)

Måns Norman / Niklas Gustafsson (Södertelge VBK / Bromma KFUK-KFUM)

Manne Norman / Mårten Norman (Beachhallen BVC)

Damer:

Nina Grawender / Karin Lundqvist (Göteborg BC / Katrineholms VK)

Tadva Yoken / Camilla Nilsson (Södertelge VBK)

Susanna Thurin / Kristina Thurin (Sollentuna VK)

Kristina Blom / Silje Rådström (Göteborg BC)

Näva Von Rosen /Johanna Mjärdner (Bromma KFUK-KFUM / Södertelge VBK)

Fanny Lindström / Åsa Eriksson (IKSU / Malmö BC)

Följ tävlingen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer