Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U22 landslagen redo för spel i Turkiet

Under torsdagen inleds U22 EM i beachvolley i Fethiye, Turkiet och de svenska lagen Wilhelm Nilsson/Christofer Levin samt Diana Lundvall/Anniken Rådström går laddade in i turneringen.

Solen gassar, det går nästan inte att hitta skugga mitt på dagen och sanden är så varm att det är risk för blåsor under fötterna. Spelplatsen är svenska turistjaktmarker med menyer på flera språk, inkastare som slänger sig med svenska fraser och butiker med märkeskopior så långt ögat når. Vi befinner oss på den väldigt vackra turkiska kusten, närmare bestämt i Fethiye och anledningen är U22 EM i beachvolleyboll.

De stora europeiska nationerna så som tyskland, polen och ryssland kommer med stora staber och flera lag i både dam- och herrtävlingen och vi utgör i samlad trupp 4 förväntansfulla spelare och 1 coach.

Gruppspelet inleds torsdag

Anniken och Diana har hamnat i grupp med Turkiet, Ryssland och Tjeckien medan Wilhelm och Christofer är i grupp med endast Serbien och Schweiz vilket beror på att några lag har dragit sig ur med kort varsel.

Matcher torsdag:
10.00 Diana - Anniken mot Komarkova-Dostalova, Tjeckien
13.20 Diana - Anniken mot Sviridova, E.-Sviridova, M. Ryssland
14.10 Christofer - Wilhelm mot Kolaric-Surla, Serbien

Resultaten finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Europeiska volleybollförbundet CEVs hemsida

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer