Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Framskjutna svenska damplaceringar i Finland

Det blev silvermedaljer för landslagsdon Karin Lundqvist och Nina Grawender på, Nordeuropeiska Mästerskapen, Nevza Beach i Jyväskylä i Finland. Tadva Yoken och Camilla Nilsson blev fyra, systrarna Thurins och Eriksson / Lindström slutade femma.

På herrsidan blev bröderna Manne och Mårten Norman sjua genom att bl.a. vinna över Martin Barrefalk och Martin Appelgren i en tight tresetare, innan de förlorade mot Siren / Viljamaa. Därmed blev det inga pallplaceringar på herrsidan, men på damsidan fick Lundqvist/Grawender kliva upp på silverplats på pallen.

- Det var surt att förlora finalen, men vi spelade mycket bra genom hela turneringen och gjorde det vi på förhand hade bestämt oss för i varje match, så vi är ändå nöjda, säger Nina Grawender.

Svenskorna tog setvinster av varandra 

Grawender / Lundqvist förlorade bara ett set innan de kom till finalen, och det var mot det svenska andralaget, Tadva Yoken och Camila Nilsson. De två från Södertelge VBK gjorde en stark turnering där de inledde med att vinna mot norskorna Treland / Skjong i två raka set innan de spelade tre matcher som alla gick till tre set. I match om tredje pris var det Hasu/Parkkinen från Finland som vann. 

Karin och Nina är nu på väg mot Brasilien, där de ska spela årets sista Grand Slamtävling på World Tour. Nevzaturneringen i Finland blev därmed ett värdefullt genrep.

- Vi har en skön känsla med oss nu, där vi spelat bättre och bättre här i Finland och ett samspel som fungerar riktigt bra. Vi lär oss hela tiden av varandra. Nu ser vi fram emot Sao Paulo Grand Slam, avslutar Nina.

Slutresultat svenska lagen:

Herrar:

7 Norman/Norman (Beachhallen BVC)

9 Appelgren / Barrefalk (Göteborg BC / IKSU)

13 Norman / Gustafsson (Södertelge VBK / Bromma KFUK-KFUM) 

13 Annerstedt / Ragnarsson (Göteborg BC)

Damer:

2 Grawender / Lundqvist (Göteborg BC / Katrineholms VK)

4 Yoken / Nilsson (Södertelge VBK)

5 Thurin / Thurin (Sollentuna VK)

5 Lindström / Eriksson (IKSU / Malmö BC)

9 Von Rosen / Mjärdner (Bromma KFUK-KFUM / Södertelge VBK)

Samtliga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer