Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spelarna ser fram emot Nevza Beach i Göteborg

För andra gången arrangerar Sverige den internationella beachvolleyturneringen Nevza Beach Zonal Event. Den äger rum 31/10-2/11 i Beach Center i Göteborg med Göteborgs BC som arrangör. Fjolårets vinnare är tillbaka för att försvara guldplatsen.

- Vi har sett fram emot det här länge, det var en riktigt bra turnering i fjol och nu vill vi tillbaka och göra bra ifrån oss igen. Det är gott att vara på plats i Göteborg, det händer inte så ofta eftersom vi har ett program som innebär att vi är ute på tävlingar och träningsläger på andra platser, säger hemmaspelaren Nina Grawender, Göteborg Beachvolley Club.

Hon utgör tillsammans med Karin Lundqvist, Katrineholms VK, landslaget i beachvolley, som satsar mot OS i Rio 2016. De har ett tufft schema då de åker runt i världen och tävlar på World Tour. 

Nu slipper de resa och kan tävla på hemmaplan istället med möjlighet till internationella rankingpoäng.

- Det är kul att få spela i Göteborg och att vara i Sverige. Beach Center i Göteborg ger goda förutsättningar med många banor och härlig stämning. Vi är taggade inför helgen, säger Karin Lundqvist.

Rekordmånga lag

För första gången sedan Nevza Beach Zonal Event startade 2013 är tävlingen fulltecknad med reservlista. Många hemmalag från GBC är med och från många andra föreningar i Sverige och från våra grannländer samt England. Att spela i Göteborg är populärt:

-Det känns fantastiskt roligt att vi arrangerar en internationell tävling som har så stor efterfrågan. Många vill komma hit till världens största inomhushall i beachvolley, vi har en unik anläggning i Göteborg. Att 32 herrlag och 32 damlag med topplag från Sverige, Norge, Finland, Danmark och England kommer är en inspirerande utmaning för oss, säger Linda Grönberg, klubbansvarig i Göteborg Beachvolley Club.

Startfältet är ännu så länge preliminärt, och finns här. Länk till annan webbplats.

Förra årets resultat Länk till annan webbplats. 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer