Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ännu en beachvolleyhall i Sverige

Linköping är platsen för Sveriges sjunde inomhushall i beachvolley. Med 360 ton sand står Beach Arena klar i en ombyggd TV-studio. 600 kvadratmeter stor är lokalen med tre banor, som ska locka Linköpingsbor och andra att komma och spela.

-Några har redan varit här och provtränat, det känns väldigt inspirerande att vi nu inviger hallen, säger Ove Karlsson som är initiativtagare till hallen.

Idén med en egen hall i Linköping kommer av att han tycker att beachvolley är en så bra sport, men att utomhussäsongen är alldeles för kort.

-Jag testade beachvolley utomhus en midsommar för länge sedan och blev sedan fast. Det är en social och otroligt rolig sport. Tanken växte sig allt starkare om att bygga en arena för att skapa möjligheter för fler att spela året runt.

Andra aktiviteter kompletterar beachvolleyn

Efter att ha letat lokaler i ett par år kom till slut möjligheten i det gamla TV4-huset i Linköping upp. En stor byggnad med rätt förutsättningar. Även andra aktiviteter vid sidan av beachvolleyn kommer att anordnas, som cirkelträning i sanden, zumba, yoga samt olika event.

-Vi ser verkligen fram emot att kunna komma igång på riktigt. Det är en häftig utmaning, där vi välkomnar alla som vill att komma och spela hos oss!, avslutar Ove Karlsson.

Vid invigningen i helgen är Simon Dahl samt Gunnar Alexandersson konferencierer och det blir uppvisningsmatch mellan Johan Bergman, Umeå i par med Mattias Magnusson, Södertälje som möter Andreas Gilbertsson som spelar med Magnus Nordlander, båda Linköping. Start kl 14 på söndag.

Läs mer på: http://beacharena.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer