Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första speldagen avklarad på Nevza Beach i Göteborg

Under fredag eftermiddag startade Nevza Beach Championships i Sefa Beach Center i Göteborg. Matcherna pågår hela helgen med finalspel under söndagen. Det är en fullspäckad turnering med 32 lag i både dam- och herrturnering och de flesta av topplagen.

Det var ett gediget startfält som samlades för tekniskt möte klockan 13.00 i Beach Center i Göteborg. Utav de totalt 64 lagen finns topplag från såväl Sverige, Norge, Danmark, Finland och England på plats för att slåss om medaljer, ära och internationella rankingpoäng.

Matcher i dagarna tre

Under fredagen så kommer första matchrundan att spelas färdigt medan det på lördagen blir mängder av matcher så spelet startar redan kl 8 på morgonen och förväntas pågå till efter 10 på kvällen. Söndagen blir det avgörande matcher för att avgöra vem som får ta med det ädlaste medaljerna hem

Topprankade vidare från första dagen

De två topprankade lagen Eithun-Horrem från Norge på herrsidan och Lehtonen-Lahti från Finland på damsidan vann sina båda första matcher med 2-0 och är därmed vidare på vinnarsidan till lördagens spel. De båda topprankade lagen siktar på att följa upp vinsterna i de senaste Nevza turneringarna med ytterligare en titel medan de andra lagen kommer försöka göra allt för att stoppa dem. Det Svenska damlandslaget, Karin Lundquist och Nina Grawender, Katrineholms VK, kommer vara främst i klungan som jagar revansch efter de två senaste Nevza turneringarnas finalförluster mot just Lehtonen – Lahti.

De tre svenska topplagen på damsidan Lundquist/Grawender, Yoken/Nilsson och Thurin/Thurin samt herrlagen Appelgren/Barrefalk, Norman/Norman är fem av totalt 12 svenska vinnarlag från första rundan, 9 dam- och 3 herrlag, som fortsätter lördagen på vinnarsidan. Förhoppningarna är att hemmaplansfavör och publikstöd kan ge svenskt högst upp på pallen när medaljerna skall delas ut.

Följ resultaten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.under tävlingen.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer