Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

England och Sydafrika avslutar landslagsåret

Det svenska landslaget i beachvolley, Karin Lundqvist och Nina Grawender, åker som ett av fem svenska lag till årets sista Nevza-turnering. Det är England som för första gången arrangerar Nevza Beach, spelplatsen är Bournemouth.

- Det ska bli kul, vi har även laddat för att kan bli kyligt i hallen i Bournemouth, säger Karin Lundqvist och skrattar.

Hon och Nina Grawender har varit hemma i Sverige i en vecka, och med det kyliga vädret här har de kunnat vänja sig. Tidigare i oktober och november har de varit i betydligt varmare Fortaleza, Brasilien, på träningsläger.

- Vi har haft bra veckor i Brasilien med mycket bollträning. Med bitvis blåsiga förhållanden har vi även fått värdefull vindträning. Vi har sänkt spelet lite i passen, det är givande. Över huvud taget har vi kunnat finslipat på det mesta, säger Karin.

Med i Brasilien har förutom tränare Wesley Pinheiro även andra i teamet varit och stöttat på träningarna.

Brasilien – Sverige – England – Sydafrika

Inom loppet av ett par veckor blir det mycket resande för landslaget. De är vana resenärer och förlägger resdagar på vilodagar, även om inte kroppen kan återhämta sig under resor på samma sätt som när man vilar.

- Vi vet vad som förväntas av oss under resorna och Brasilien är vi så vana att åka till att det inte känns konstigt alls. Nu har vi verkligen kunnat njuta i Sverige och är taggade att spela i England. Vi kommer att fokusera på vårt eget spel, och åker sedan direkt till Sydafrika.

Där är de inne i huvudturneringen i Mangaung Open, som avslutar deras landslagssäsong, innan de i slutet av december beger sig till Brasilien för att ha ett långt försäsongsläger inför nästa säsong.

Övriga svenska lag i Nevza Beach

Till England åker även följande lag för att spela Nevza Beach:

Damer:

Linda Grönberg/Linnea van Lokhorst
Michaela Engman/Lina Wingren
Unni Fernerud/Yar Shakely

Herrar:

Johannes Wingren/Emil Andersson

Följ tävlingen i Bournemouth http://www.deepdishbeach.com/#!nevza-bournemouth-2014/c1bj8 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-12-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer