Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lagen uttagna till Continental Cup

Damlandslaget Karin Lundqvist, Katrineholms VK, och Nina Grawender, GBC, kommer tillsammans med Tadva Yoken och Camilla Nilsson, Södertelge VBK försvara de svenska färgerna i den tredje omgången av damernas Continental Cup, tillika OS kval maj.

Camilla Nilsson och Tadva Yoken samt Karin Lundqvist och Nina Grawender är uttagna att representera Sverige vid omgång tre av CEV Continental Cup 2015 som spelas 1-2 maj i den anrika kurorten Baden utanför Wien, Österrike.

Sveriges grupp består av topprankade arrangören Österrike, Portugal samt Azerbajdzjan. Det blir därmed samma två lag som representerar Sverige som gjorde det så framgångsrikt i första omgången av Continental Cup i juni 2014 i Southhampton. Då blev det vinster mot Irland och England, och stod som gruppvinnare och tog sig direkt till omgång tre.

Camilla och Tadva

Tadva Yoken och Camilla Nilsson, Södertelge VBK, är ännu en gång uttagna att representera Sverige i CEV Continental Cup. Laget följde upp den fina SM-guld säsongen 2013 med att 2014 bli tourmästare på Swedish Beach Tour, för fösta gången kvala in på World Tour och med fler internationella tävlingar än tidigare. Deras förberedelser inför säsongen 2015 innefattar träningsläger i både Florida och Brasilien.  

Damlandslaget laddade

Damlandslaget Karin och Nina laddar som bäst inför OS kvalsäsongen 2015 i Fortaleza, Brasilien där de i skrivande stund spenderat över 3 månader. Träningen har gått från att vara repetitiv med fokus på basmoment till att nu bestå av mer matchning. En lång och mycket spännande tävlingssäsong inleds med Continental Cup i Baden, Österrike. 

OS platser på spel

Vinnaren av gruppen i omgång tre kvalificerar sig direkt till kontinentalfinalspelet som går våren 2016, tvåan och trean kvalar vidare under 2015 medan nationen som placerar sig fyra är utslagen. Continental Cup utgör en väg att kvalificera sig till OS i Rio 2016. Spelformen är land mot land i dubbel eliminering på fyra länder. Varje land ställer upp med två lag som båda möter motståndarnationens två lag, vid matchställning 2-2 spelas avgörande match mellan valfritt lag för att avgöra. Den nation som vinner kontinentalfinalen 2016 får en plats till OS i Rio medan tvåan och trean från varje kontinent spelar vidare i världsfinalen av Continental Cup där två OS biljetter delas ut. Redan OS-kvalificerade lag kommer inte få representera sina länder i kontinentalfinalerna av Continental cup under 2016.

Följ Continental Cup på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, CEV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-04-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer