Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gedigen försäsong för Tadva och Camilla

De svenska beachvolleyspelarna Tadva Yoken och Camilla Nilsson har tränat mer än någonsin under våren för att vara laddade för de internationella arenorna i sommar. ”Jag längtar verkligen tills tävlingarna drar igång”, säger Tadva.

Tadva och Camilla har spelat i tre år tillsammans, och är nu uttagna att spela OS-kval första helgen i maj tillsammans med landslaget Karin Lundqvist och Nina Grawender. Redan i fjol kvalade de i Continental Cup och vann gruppen i England. Nu är det dags för nästa steg, i Österrikiska Baden 1-2 maj.

- Det ska bli riktigt roligt att inleda tävlingssäsongen med Continental Cup. Vi känner oss mycket väl förberedda med en vår med bra träningsläger för oss, säger Tadva Yoken.

I fjol ställde de upp i inte mindre än tolv internationella tävlingar. Hur många det blir i år är inte klart ännu, det beror på hur långt resultaten räcker. Det stora målet är EM.

Stränderna i Florida och Rio utgör arbetsplatsen

Under nästan en månad var laget i Florida, där de tränade många beachpass tillsammans. De har varit och spelat uppvisningsmatcher i Norge, och i mitten av april bär det av till OS-staden Rio i Brasilien. Där ska de under två veckor träna på stränderna tillsammans med en brasiliansk tränare. När de är hemma i Sverige blir det mer fokus på fysträning, varvat med beachpass.

- Vi är i god fysisk kondition, och med de träningsläger som vi genomför under våren kan vi skapa bra förutsättningar för säsongen som kommer. Det var också väldigt bra att få spela matcher i Norge, matcher är trots allt något annat mentalt än träning.

Vad är det som är så roligt med beachvolley?

- Beachvolley är en mental sport, det är den bästa idrotten man kan hålla på med. Att få möjlighet att vara på stränder runtom i världen och spela är så fantastiskt kul. Vi lever för det här och ser fortfarande många utmaningar som sporrar, avslutar Tadva. 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-04-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer