Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Säsongstart med OS kval i beachvolley damer

Morgondagen innebär starten för Sveriges deltagande i tredje omgången av CEV Continental Cup i beachvolley, tillika OS-kval. Karin Lundqvist/Nina Grawender och Tadva Yoken/Camilla Nilsson tar sig an Azerbajdzjan i semifinalen av grupp A i Baden, Öste

Den anrika kurortsstaden Baden i Österrike har sen ett antal år stått värd för en årlig CEV masters turnering, dock inte detta år då istället CEV Continental Cup intar staden. Lagspelet utgör en del av OS-kvalets och hela tre grupper, två kvinnliga och en manlig, kommer avgöras i Baden under den pågående långhelgen.

Välkänd motståndare

Sverige är i grupp med Azerbajdzjan, Portugal och topprankade hemmanationen Österrike och ställs som andra rankade mot tredjerankade Azerbajdzjan i den ena semifinalen. Ett Azerbajdzjan som satsat stora pengar under det senaste året då man värvat en brasiliansk coach och nationaliserat två brasilianskor, däribland Sverige bekanta Rachel Ferreira. Rachel dominerade Swedish Beach Tour under en säsong i par med morgondagens motståndare Karin Lundqvist. Brasilianskorna utgör stommen i varsitt lag och gör Azerbajdzjan till en tuff motståndare.

Två lag per land i 4 länders dubbel eliminering

Spelformen I Continental Cup är dubbel eliminering på fyra länder där varje nation ställer upp med två lag och ett lands första rankade lag möter motståndarnationens andra rankade lag och tvärt om. Vid var sin vinst spelas en avgörande match mellan lag bestående av valfria spelare, en så kallad Golden match.

Säsongsstart

Karin/Nina har spenderat fyra månader på träningsläger i Brasilien och Tadva/Camilla var först på läger i Florida och sen i Rio de Janeiro och båda ser fram emot den spännande OS Kval säsongen 2015 med EM och VM äntligen skall starta och det gör den i Baden imorgon.

Matchtider fredag 1 maj:

13.10 Grawender/Lundqvist – Ferreira/Karimova
14.00 Nilsson/Yoken – Cunha/Liubymova

Resultaten finner ni här på Europeiska Volleybollförbundet, CEVs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-04-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer