Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andraplats i Baden och vidare i Continental Cup

Österrikes damer visade sig vara numret för stora och van gruppen komfortabelt. Via ännu en Golden match vinst mot Azerbajdzjan slutar Sverige 2a i gruppen och kvalar vidare i omgång 4 av Continental Cup, tillika OS-kval, under hösten 2015.

Bra start av Tadva och Camilla

Trots en mycket fin start med lendning 9-4 kunde inte Camilla och Tadva hota det förstarankade Österrikiska paret Schützenhöfer/Plesiutschnig. Från en bra början blev så servemottagnigen gadvis sämre och i takt med den även effektiviteten i anfall. Bra slit i försvar förlängde bollarna utan att egentligen påverka underläget på resultattavlan. Österrika vann med 2-0.

Karin och Nina ställdes i den andra matchen mot det namnkunniga, men nykonstallerade, laget Hansel/Schweiger. Österrikiskorna spelade på topp både i eget servemottagningsanfall och i serve och försvar och det var i stora delar av matchen uppförsbacke för Sverige. Lagom när man jagat ifatt så drog motståndarna ifrån igen. Österrike vann matchen 2-0 och därmed även gruppen efter mycket bra spel och tog direktplartsen till Europafinalen våren 2016. Sverige hamnade på så vis i placeringsspel med Azerbajdzjan om andra eller tredje platsen i gruppen.

Tuff start men bra slut

Karin och Nina mötte samma Azerbajdzjanska motstånd som under den första dagen, vilken visade sig kräva sitt tålamod. Underläge i både första och andra set innan steken vändes två gånger om och matchen kunde vinnas 2-0 efter resolut spel.
Tadva och Camilla hade svårt att hitta full stabilitet i sitt eget spel men spelade stundtals mycket bra. Tyvärr så fick man jaga hela tiden och lyckades inte tvinga fram ett avgörande set utan förlorade 2-0.


Detta föranledde så klart ännu en Golden match. För tredje gången på mindre än två dagar så ställdes Karin/Nina mot Ferreira/Karimova. Motståndarna tänkte säkerligen på tredje gången gillt och stormade på inledningsvis. Sverige började så sakteliga återhämta sig men ledningen var för stor för att få bukt med och första set till Azerbajdzjan. Även inledningen av andra styrdes av motståndarna men Karin och Nina lyckade, genom en mycket bra andra hälft, att ta sig ikapp och förbi och vinna med 21-18. Det tredje blev en holmgång där Sverige hade en tvåpoängsledning som utjämnades vid 10-10. Dock hittade Karin och Nina nya krafter och kunde därmed ta hem setet 15-11 och matchen med 2-1.
Sverige slutar därmed tvåa i grupp A av CEV Continental Cup och är nu kvalificerade till fjärde omgången som spelas i augusti/september 2015.

-Skönt att vi tar oss vidare och att få 5 bra matcher så här i den första turneringen för säsongen, kommenterar Karin. Nu ska vi se till att jobba på några detaljer innan det är dags för vår första World tour tävling i Prag om dryga två veckor.

Resultaten finner man här på CEVs hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer