Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

World Tour start för Karin/Nina

Imorgon inleder damlandslaget, Karin och Nina, årets World Tour och det gör man utan att behöva kvala. De befinner sig i Prag och är oerhört laddade för att få komma igång med OS kvalsäsongen 2015. Brasilien, Tyskland och Tjeckien står för motståndet

Efter åtskilliga träningstimmar under nära fyra månader i Brasilien och ett antal veckor i Turkiet så är det så äntligen dags för starten av World tour och den viktiga OS kvalsäsongen 2015. Tävlandet smygstartade med Continental Cup i Baden för 3 veckor sedan men nu står alltså årets upplaga av FIVB Prag Open på schemat när damerna intar Prag.

Direkt i Main Draw i tuff grupp

Det är en laddad svensk duo som är på plats i Tjeckien och förväntansfullt har kunnat vara åskådare under dagens kval, då man är direkt in i huvudturneringen på poäng. Spelformen är gruppspel om fyra lag och Karin och Nina har hamnat i grupp med det lägst rankade hemmalaget och lag från stornationerna Tyskland och Brasilien. Tre lag går vidare till slutspel och matcherna spelas enligt: 

21 Maj 12.00 Karin/Nina – Bieneck/Grossner GER
21 Maj 16.00 Karin/Nina – Agatha/ Seixas BRA
22 Maj Karin/Nina – Novakova/Hajeckova CZE

En av tre vägar till OS

Från och med starten av årets säsong så är nu även OS kvalets tre olika vägar igång. OS platserna fördelas på 7 platser via Continental cup, 1 plats till Världsmästarna, 1 plats till värdnationen om de inte redan kvalificerat 2 lag och 15 lag på OS rankingen. Den sista utgörs av de 12 bästa resultaten under 2015 och 2016 fram till OS kvalgränsen i juni och där ingår alltså Prag och de kommande turneringarna.

Följ resultaten här på det internationella volleybollförbundet, FIVBs hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer