Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Semifinalplats till Thurins på Nevza Beach

Den internationella beachvolleysäsongen har kommit igång på allvar, och i helgens Nevza Beach i Danmark tog sig systrarna Susanna och Kristina Thurin från Sverige hela vägen till semifinal. Och det blev fler bra placeringar i danska Odense.

- Det var ett bra arrangemang och vi spelade riktigt bra tillsammans i flera av matcherna. Vi kunde hålla vårt spel, säger Kristina Thurin.

I semifinalen fick de möta Kongshavn/Kjölberg från Norge, som tog hem hela turneringen. Just semifinalens spel från svenskornas sida är Kristina mest nöjd med:

- Vi tog första set och var ruggigt nära att ta hem även andra och därmed matchen. Till match om tredje pris hade vi svårt att ladda om mentalt med kort förberedelsetid. Men, vi är ändå mycket nöjda totalt sett med vårt spel, säger Kristina.

Norge tog storslam

Det blev Norge som tog samtliga pallplatser, medan Sverige tog plats fyra samt en av femteplatserna med Anne-Lie Rininsland och Sofia Ögren. De var mycket nära att ta sig till semifinal, då de i tredje och avgörande set förlorade med 18-16 mot det norska lag som knep tredjeplatsen.

I Nevza Beach deltog lag från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island.

Resultat från Nevza Beach i Odense Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrarna spelar Nevza Beach i Kolding, Danmark i helgen 29-31/5. Startfältet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer