Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Halvtid och fokusskifte i beachungdomslandslagsprogrammet

Efter ett inledande tredagarsläger i Habo och ett åttadagarsläger i Tylösand så skiftar nu ungdomslandslagsprogrammet fokus från träning och uttagning till förberedelser och tävling. Två lag är uttagna till U18 EM och ett till U20 EM.

Efter sammanlagt två läger, 10 träningsdagar, 15 träningspass och en turneringsdag så närmar sig nu de Europeiska U18 och U20 mästerskapen.  

Uppstart i Habo

Ungdomslandslagsprogramet startade upp i Habo med ett tredagars läger i juni då 40 motiverade ungdomar tränade hårt med 4 instruktörer på Habo Beach Arena. 4 intensiva beachpass med fokus på grundspel i förhållandevis goda förhållanden gav god behållning.

Fortsättning i Tylösand

Det andra lägret varade i åtta dagar på Tylösand med som mest 15 spelare och 4 ledare på plats. Lägret innebar en stor mängd beachvolleybollträning av olika intensitet, styrkeinstruktionspass samt avslutande turneringsdeltagande vid Open och Challanger turnering. Med vind nästan varje dag var det stundtals besvärliga förhållanden men skillnaden i spelkvalité var markant från början till slutet av veckan efter hårt jobb med grundslagen samt tragglande av grunderna för hur man bemästrar spel i vind. Precis som förra året så hade lägret förmånen att ha hjälp av Jan-Olov Nolsjö, ex olympier i tyngdlyftning, för instruktioner och genomgång på Eleiko Center Halmstad. Ett uppskattat inslag där spelarna med instruktioner får chans att testa på övningar så som knäböj och frivändning. Den avslutande helgen deltog sen spelarna i turnering under Summersmash Tylösand där det var glädjande att kunna summera att alla lag tog sig vidare från gruppen, 5 av 7 lag gick till semifinal och att i finalerna av Open svart utgjordes 7 av 8 spelare av lägerdeltagare samt 3 av 4 vinnare.

Tre lag uttagna

Lägren låg till grund för uttagningar till Ungdoms EM där följande spelare tagits ut.

U18 EM i Riga, Lettland 6-9 augusti:
Fanny Åhman, IKSU/Isabelle Haak, Engelholms VS
August Borna, Lunds VK/Emil Serreau, Lunds VK

U20 EM på Cypern 3-5 september:
Jacob Molin, Sollentuna VK/Jacob Link, Lunds VK

U18 förberedelser i Riga

Veckan innan U18 mästerskapen kommer de båda uttagna lagen att befinna sig på plats i Riga för att förbereda sig inför tävlingen. De kommer vara baserade på Murjani Sport skola där även de Lettiska landslagen håller till och träna och matcha mot lettiskt motstånd. Tävlandet börjar torsdagen den 6 augusti och spelas på Elko Beach Arena i centrala Riga.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-07-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer