Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Folkfest på SM på Skrea strand

Hejaramsor, publik och taggade spelare. Trots varierat väder med vindbyar är det mycket folk runt banorna. På torsdagen inleddes senior-SM samtidigt som U19 och veteraner har spelat.

-Det är häftigt att så många är med på Beachvolley-SM. Roligast är kanske de många ungdomslagen. Det här är mycket stimulerande för de unga spelarna att få se sina förebilder samtidigt som de är med själva, säger Stefan Hellgren från Södertälje.

Han har varit på 10 SM i rad och följt sina döttrar som spelar. Nu är det dottern Linn Hellgren tillsammans med Linnea Bengtsson som tagit sig till semifinal i U19. Tjejerna är yngre än motståndarna, de hör egentligen hemma i U17, och bjuder upp till en bra match. Men motståndet är tufft, det är Stina Rix och Klara Andersson på andra sidan nät som är två år äldre och spelar sistaårs U19.

-Linn och Linnea spelade smart med ett varierat spel. Det blev en bitvis väldigt bra match. I dag var det i alla fall lättare vindar än igår. Vi spelar bra ihop, framförallt är vi bra på att prata med varandra.

Stina och Klara tränar mest volleyboll, men får beachvolleyträning i Falköping där båda går på Riksidrottsgymnasiet.

-Det roligaste med beach är att man får så mycket bolltouch. Det är verkligen värdefullt, och så är det roligt att vara här, säger Stina.

En stor mötesplats

På läktarplats är det många som möts och samlar familj, vänner och träffar spelare och ledare från andra klubbar.

-Det är så många trevliga människor här. Det bästa med SM är verkligen att träffas och att ha så här roligt. Och vi har haft tur med vädret, med solen som tittat fram då och då. Skönt!, avslutar Stefan Hellgren.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-07-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer