Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Semifinalklara lag på SM

Under lördagen är det dags att kora Svenska Mästare i beachvolley 2015. I dag avslutades gruppspel, åttondelar och kvartsfinaler. Därmed är semifinallagen klara och ska ladda om inför morgondagens semifinal- och finalspel.

- Vi var taggade i kvarten och gav aldrig upp. Det gjorde att vi vann. Det känns så skönt. I morgon måste vi spela stabilt och serva bra, säger Maria Lindfors och Sofia Ögren.

De möter regerande mästaren Karin Lundqvist som spelar tillsammans med Anne-Lie Rininsland. På andra halvan är det systrarna Thurin som möter Lisa Sundberg och Sigrid Simonsson.

På herrsidan vann Almir Ljutovac och Filip Mulder sin kvartsfinal, och var något förvånade efteråt.

- Det här hade vi verkligen inte räknat med. Vi har kämpat oss in i många matcher, haft stora underlägen och gjort mirakelvändningar. Vi har haft publikens stöd också, säger Almir och Filip.

På herrsidan var dessvärre Björn Berg och regerande mästaren Petter Jonsson tvungna att lämna wo i åttondelsfinalen. Björn skadade sig i vaden under uppvärmningen och laget kunde inte spela vidare.  

Damer:

10:00 Semifinal: Kristina Thurin/Susanna Thurin (Sollentuna VK) – Lisa Sundberg/Sigrid Simonsson (IKSU)

11:00 Semifinal: Anne-Lie Rininsland/Karin Lundqvist (Göteborg BC/Katrineholms VK) – Maria Lindfors/Sofia Ögren (Göteborg BC/Beachhallen BVC)

15:00 Final

Herrar:

12:00 Semifinal: Almir Ljutovac/Filip Mulder (Jönköpings BC/Morgondagens BC)– Simon Boman/Christofer Levin (Göteborg BC)

13:15 Semifinal: Linus Tholse/Josef Pernholm (Göteborg BC) – Viktor Jonsson/Johan Ström (Beachhallen BVC)

16:00 Final

U17-slutspel avgörs även under lördagen, liksom veteraner +45.

Följ samtliga resultat här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-07-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer