Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska U18-landslagen laddar inför EM

De svenska U18-spelarna Fanny Åhman, Isabelle Haak, Emil Serreau och August Borna är på plats i Riga, Lettland för att under torsdagen inleda spel I U18-EM.

Båda lagen har varit I Lettland på träningsläger sedan den 29 augusti, där de tränat tillsammans med lettiska spelare.

- Förutsättningarna har varit väldigt goda, vi har haft tillgång till gym, löparbanor, beachvolleybanor och framförallt fått möjlighet att träna mot andra duktiga spelare. Båda våra lag har gått framåt spelmässigt under träningsveckan, sager Adrienne Marie, som tillsammans med Aldis Jaundzeikars är landslagscoach.

Träningsmatcher

Båda lagen har deltagit I turneringar på plats för att få matchträning, där nivån på killarnas turnering var något lägre. Sverige kunde avancera och fick tuffare motstånd efter inledningen.

- Det var bra att se att killarna kunde spela ett varierat spel utifrån de olika nivåerna, dessutom var de samspelta. Tjejerna fick tuffare motstånd direkt och spelade bra efter förutsättningarna. Turneringen gav båda lagen värdefull erfarenhet.

Under måndagen fick Sverige möjlighet att träna med letterna på de officiella banorna som U18 EM kommer att spelas på.

På torsdag inleds U18 EM, lottningen kommer att finnas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Lottningen läggs upp efter tekniska mötet som äger rum på onsdagskvällen.

Lycka till Sverige!

Sveriges lag:

Damer:

Isabelle Haak, EVS / Fanny Åhman, IKSU - coach Adrienne Marie

Herrar:

Emil  Serreau / August Borna, Lunds VK - coach: Aldis Jaundzeikars


Fler nyheter

Publicerad: 2015-08-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer