Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spännande lag till OS kval

CEV Continental Cup, en av vägarna till OS i beachvolley, går nu in i sin fjärde fas. De svenska damerna ställs den 4-5 september mot England, Lettland och Frankrike i Sochi, Ryssland.

EN av vägarna till OS i beachvolley,CEV Continental Cup, går i början av september månad in i den fjärde och sista fasen innan kontinentalfinalen våren 2016 där OS platser kommer delas ut. Spelformen är densamma som tidigare där fyra nationer ställer upp med två lag vardera i ett gruppspel med fyra lags dubbeleliminering. De två främsta lagen går sen vidare till Europafinalen 2016.

Uttagna spelare:

Karin Lundqvist, Katrineholms VK
Anne-Lie Rininsland, Göteborg BC
Susanna Thurin, Solentuna VK
Kristina Thurin, Sollentuna VK.

Formstarka lag

Utav de fyra spelarna är det Karin som tidigare deltagit i OS kvalet och Sverige ställer alltså upp med 3 OS-kvaldebutanter. Det är dock bevisligen formstarka spelare som mönstras i det svenska laget då de fyra spelarna tillsammans utgjorde finallagen i den gångna helgens Tourfinal på Swedish Beach Tour i Umeå.

Karin Lundqvist har i Nina Grawenders skadofrånvaro under sommaren letat efter en alternativ spelpartner och har i rutinerade Anne-Lie Rininsland funnit ett framgångsrikt partnerskap. Laget har varit dominanta och blivit både Svenska Mästare och Tour finalvinnare trots sin korta tid tillsammans.

Från att ha varit uppstickarna så har Susanna och Kristina Thurin blivit ett etablerat lag på Swedish Beach Tour, något som helgens knappa förlust i Tourfinalen visar på. Systrarna har under säsongen även hunnit skaffa sig ytterligare internationell erfarenhet via NEVZA i Danmark och sin första World tour tävling då de i juni deltog i FIVB Porec Major i Kroatien och skall nu debutera i Continental Cup.

Öppen grupp

De fyra nationerna är rankingmässigt relativt jämna men nationsrankingen kan ibland vara missvisande utifrån vilka spelare som skickas från de olika länderna. Sverige slog England i den första omgången av Continental Cup som spelades förra året och Lettland har haft något av ett generationsskifte men har ständiga framgångar på juniorsidan. Frankrikes förstalag kom 9a på årets EM och får hållas som det tuffaste motståndet. 

- Det kommer bli en utmaning men jag ser goda möjligheterna till avancemang, kommenterar Landslagschef Hannes Brinkborg, målsättningen är självklart att knipa en plats i nästa års Europa final där OS platser äntligen delas ut.

För ytterligare information följ länken till Europeiska Volleybollförbundet, CEVs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer