Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Starka nationer i kvalet i Polen för Tadva och Camilla

World Tour har ännu en gång kommit till Polen och denna gång Olsztyn där Tadva och Camilla i dagens kval ställs mot starka beachvolleynationer då de först möter lag från Holland och vid vinst från Tyskland.


Polen har blivit en stark arrangör inte bara av inspirerande volleybollturneringar utan sedan ett antal år även av bejublade beachvolleybollturneringar. Olsztyn är denna gång spelplatsen och Tadva och Camilla är på plats för att spela dagens kval.

Holland och Tyskland

I första matchen klockan 11 möter de 12e rankade holländskorna van der Vlist/van Gestel. Ett lag som placerade sig på en 17e plats i VM tidigare i sommar, har spelat internationellt sen 2008 med olika partners och tagit ett par fina topp-10 placeringar på olika håll.


Vinnaren ställs sen i den avgörande kvalmatchen mot Schillerwein/Büthe från Tyskland. Laget är en ny konstellation som inte spelat ihop internationellt tidigare där Britta Buthe har mycket erfarenhet och pallplatser från flera World Tour Event medan Schillerwein spelat väldigt lite internationellt tidigare. Troligen är det ett första test för framtiden.

11.00 Tadva/Camilla - van der Vlist/van Gestel (HOL)

Följ resultaten här på vår facebook Länk till annan webbplats.eller här på FIVBs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-08-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer