Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges damer i Sochi för OS kval

Den svenska damtruppen för omgång fyra av OS kvalet Continental Cup är på plats i Sochi, Ryssland och redo för spel. Motståndet står Lettland för när matcherna inleds imorgon fredag klockan 10.00 lokal tid.

Efter att nästan blivit ett lag kort redan vid avfärd, på grund av förseningar av inrikes flygen till Stockholm, så ankom den Svenska truppen till Sochi och Ryssland sent onsdag kväll. En stad som blivit världskänd som arrangör av vinter OS men vid ankomst visar upp tropisk hetta och vajande palmer kring det stora OS emblemet utanför flygplatsens ankomsthall. Sochi är under expansion och har utvecklats till ett av Rysslands stora semesterparadis beläget vid Röda havets bortre kust med bad och värme på sommaren till följd av sitt sydliga läge i höjd med Italien och skidåkning på vintern med backar 30 minuter bort.

Stor beachsatsning i Sochi

Just i Sochi har det Ryska Volleybollförbundet valt att investera i att bygga ett sporthotell och beachcenter för att kunna skapa förutsättningar för träning och internationella tävlingar. Anläggningarna är imponerande med ett högklassigt hotell, en fast centercourt med stora läktare och 3 sidobanor 50 meter från svarta havet. Anläggningen är dessutom den andra av sitt slag i landet, då den första sedan tidigare finns i Anapa

Lettland i första matchen

Detta är spelplatsen för grupp B i omgång 4 av Continental Cup, tillika OS kval, för damer. Sverige mönstrar lagen Karin Lundqvist, Katrineholms VK, i par med Anne-Lie Rininsland, GBC, och systerlaget Kristina och Susanna Thurin, Sollentuna VK. De andra länderna i gruppen är Frankrike, England och motståndare i första matchen Lettland. Spelformen är att land As lag 1 möter Land Bs lag 2 och tvärtom och vid lika 1-1 i matcher spelas en avgörande match med valfritt lag. Stegen utgörs av fyra lags dubbel eliminering och ettan och tvåan avancerar till Europafinalen 2016 där OS plats står på spel.


Matcher fredag 4 september:
10.00 (09.00 svensk tid) Susanna/Kristina - Jursone/Graudina (LAT)
10.50 (9.50 svensk tid) Anna-Lie/Karin – Ozolina/Lece (LAT)

Förlorande lag spelar igen under fredag eftermiddag och vinnaren först lördag förmiddag.


Se matcherna streamas här på Laola.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Följ resultaten här på CEVs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2015-09-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer