Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst mot Lettland i OS kval i Sochi

Med två vinster, varav den andra i tredje set i avgörande Golden match, så placerade Anne-Lie Rininsland och Karin Lundqvist Sverige till vinnarfinal i Continental Cup i Sochi. Motståndare blir Frankrike och matcherna spelas med start 09.00 lokal tid imorgon lördag.

Continental Cup debutanterna Kristina och Susanna Thurin ställdes i den första matchen mot Lettlands högst rankade lag Graudina/Jursone. Bra inställning och många bra bollväxlingar via fina försvarsräddningar gjorde att motståndet vid flera tillfällen tvingades till bra prestationer. Lite för ostabil side out gjorde det dock svårt att hålla jämna steg med de mer internationellt erfarna lettiskorna och det blev förlust med 2-0 i set och siffrorna 21-14, 21-15.

Tålamod nyckeln för Anne-Lie och Karin

Karin och Anne-Lie inledde trevande i sin första match mot Lettlands andra lag, Ozolina/Lecce. Sakta men säkert så hittade man sitt egna spel och började ta poäng genom först bra försvar och sen via serve och block. E´fter 14 lika i det första setet var det därmed ingen tvekan om vilket lag som skulle gå vinnande ur kampen. Efter ett väl genomfört andra set skrevs setsiffrorna till 21-17, 21-12

Avgörande Golden match

I och med ställningen 1-1 i matcher så tvingades en avgörande Golden match fram där valfritt lag ställs på banan. Inte helt otippat blev det Lettland 1 mot Sverige 1. Karin och Anne-Lie började mycket bra och ryckte redan inledningsvis. Trots att Lettiskorna knappade in en period så var Sverige hela tiden före och pressade den mer orutinerade lettiska blockaren till svåra lägen som resulterade i svaga anfall och miss. Setet till Sverige med 21-14.

I det andra setet blev det ombytta roller då Lettland ryckte och höll ifrån, då Sverige bjöd på alldeles för många egna misstag. Det andra setet till Lettland med samma siffror som det första gick till Sverige, 21-14.

Det tredje setet blev en jämn historia där Sverige började med ett litet försprång men lettland tog ifatt och gick ifrån till 11-9 innan sverige producerade 4 raka poäng via bra block-försvar och skapade ett avstånd som visade sig ointagligt för lettiskorna och det tredje setet, och matchen, till Sverige med 15-12.

- Det är riktigt roligt att vara igång med spelet här i Sotji. Det var sjukt varmt idag men vi lyckades hålla fokus och vinna båda matcherna mot Lettland. Nu laddar vi för vinst mot Frankrike imorgon, kommenterar Anne-Lie Rininsland

Två chanser till Europafinal

Sverige är nu vidare till vinnarfinal mot Frankrike med början klockan 09.00 lokal tid lördag. Vinnaren där avancerar till Europafinalen av Continental Cup medan förloraren får spela förlorar final under lördag eftermiddag, vilket blir en avgörande match om vem som får den andra biljetten till finalspelet 2016 där OS plats delas ut. Förloraren ställs mot Lettland som slog ut England under fredag eftermiddagen med 2-0 i matcher.

Matcher lördag:
10:50 Lundqvist/Rininsland SWE - Chamereau/Lusson FRA
10:00 Thurin, K./Thurin, S. SWE - Longuet/Jupiter FRA

Se matcherna streamas här på Laola.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ resultaten här på CEVs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-09-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer