Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Christofer Lewin får elitidrottsstipendium

Regerande Svenska Mästaren i beachvolley, Christofer Lewin från Göteborg, är en av 75 stipendiater som idag tilldelats Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendium.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Christofer och de andra stipendiaterna får 50 000 kronor. Dessutom får de resursstöd från RF i idrottspsykologi, idrottsmedicin, idrottsnutrition och idrottsfysiologi.

Meriterad ung spelare med möjligheter

22-årige Christofer tog i somras SM-guld i beachvolley tillsammans med Simon Bohman. Det tillsammans med en niondeplats på U22-EM förra året är de största meriterna i karriären så här långt. Han tränar 15-20 timmar i veckan i Beach Center i Göteborg och kombinerar elitsatsningen med studier på Chalmers där han studerar maskinteknologi för andra året. Helst vill han leva på idrotten, men vill samtidigt ha en bra utbildning att falla tillbaka på.

Elitsatsning och studier på Chalmers en tuff kombo

- Det är tufft att plugga och satsa på sin idrott. I fjol blev det inte så mycket sömn, men i år har jag lagt upp det på ett bättre sätt med mer flexibilitet för att slippa hetsen och stressen. Det här stipendiet kommer verkligen att hjälpa mig, så att jag kan åka på träningsläger och dessutom slippa ta ströjobb vid sidan av, säger han.

Målet för Christoffer är att ta en plats på de internationella arenorna och vara med på mästerskap och på World Tour.

"Lovande spelare"

Landslagschef Hannes Brinkborg ser i Christofer en lovande spelare som redan har fina meriter i bagaget.

- I somras visade han sin kapacitet på seniorsidan som en av storspelarna på Swedish Beach Tour och toppade med SM-guld. Vi hoppas att stipendiet möjliggör hans fortsatta satsning ihop med studierna. Vi hade fler duktiga sökanden och från Svensk volleyboll hoppades vi givetvis på att fler skulle få stipendiet. Men, vi är riktigt glada över att Christoffer har fått det, säger Hannes Brinkborg.

Grattis Christofer!

Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 25 januari 2016.

Fakta elitidrottsstipendiet 2015-2016

  • Totalt 75 stipendiater från 42 olika specialidrottsförbund.
  • 42 av stipendiaterna är kvinnor (56 procent) och 33 är män (44 procent). 
  • Antalet sökande var 393 idrottare från 59 olika specialidrottsförbund. Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer