Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ser fram emot säsongens sista tävling

Nevza Beach i Göteborg avslutar säsongen för landslagsspelaren Karin Lundqvist. I par med hemmaspelaren från Göteborgs BC, Anne-Lie Rininsland, spelar hon den internationella tävlingen i Beach Center fredag – söndag.

- Det känns riktigt roligt att avsluta säsongen på hemmaplan. Extra roligt att spela ihop med Anne-Lie som spelar för Göteborgs BC. Hon har en lugn och sund inställning när hon spelar, vi har spelat bra ihop under säsongen, säger Karin Lundqvist.

Triumfvinst mot Frankrike förra månaden

Tillsammans har paret flera segrar med sig i bagaget. I somras blev de Svenska Mästare på Skrea Strand i Falkenberg och i september tog de en rejäl skalp när de vann Continental Cup mot favoriterna från Frankrike. Vinsterna där tog Sverige vidare till Europafinalen av Continental Cup, som utgör OS-kval, till 2016.

Bidrag till Beachvolley mot Cancer

Tack vare att paret dragit in prispengar under säsongen har sponsorn HiQ även bidragit med halva prissumman till Beachvolley mot Cancer. Insamlingen har därmed fått ca 10 000 kronor från HiQ, och Karin hoppas att det blir ytterligare prispengar i Göteborg. 

Tredje året i Göteborg

Nevza Beach arrangeras för tredje året i rad i Beach Center i Göteborg. I fjol vann det meriterade finska paret Lahti / Lehtonen, som så sent som förra helgen kom femma på FIVB World Tour Open i Turket. De har en bra säsong bakom sig och är förstarankade till helgens tävling. Spelare från Norge, Danmark, Finland, Sverige och England deltar. 16 damlag och 16 herrlag kvalificerar sig in i tävlingen.

- Vi kommer att spela utan press på oss, det är väldigt svårt att veta i vilken form de andra lagen är. Jag kommer att gå in med ett ”jävlar anamma” och se till att vi spelar bra tillsammans., avslutar Karin Lundqvist.

Spelschema och resultat kommer att läggas upp på volleyboll.se efter tekniska mötet som startar kl 8 på fredag. Matcherna startar kl 10 på fredag. 

Historik Nevza Beach Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer