Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

8 svensk lag vidare till dag 2 i Göteborg

Efter den första dagens spel så tog 8 av de 12 svenska lagen sig vidare till dag två. Camilla Nilsson och Tadva Yoken är de enda svenska laget som är obesegrat och vidare på vinnarsidan.

12 svenska lag kom till spel första dagen av NEVZA Beach i Göteborg. Av de åtta damlagen är fem vidare till dag två medan det på herrsidan är tre av fyra som fortsatt är i spel vid starten av dag två.

Tadva/Camilla kvar på vinnarsidan

De tre svenska topplagen på damsidan vann alla sina inledande matcher. Systrarna Thurin förlorade sen mot det Norska förstalaget Kongshavn/solvoll i en lång tre setare med 15-13 i tredje set. Medan  Karin/Anne-Lie och Camilla/Tadva bjöd på en svensk prestige match när de ställdes mot varandra. Tadva och Camilla van första set efter övertygande spel. I det andra setet slutade många långa bolldueller i Karin/Anne-Lies favör och även setet. I det tredje kunde Camilla och Tadva ta sig till en klar vinst via mycket fint försvarsspel.  Camilla och Tadva ställs i vinnarsemi mot turneringens förstarankade lag Hasu/Pakkinen från Finland medan Karin och Anne-Lie får ännu et svensk möte när de ställs mot Ögren/Lindström som tog sig vidare genom att slå ut lag Sofies med efternamn Häckter och Frienholt. Alderblad/Wallin vann en och förlorade en mot norge under den första dagen och ställs nu mot Danmarks Sondergard/Bak.

Placeringar färdigspelade svenska damlag:

13 plats
Häckter/Frienholt
Rådström/Börresen
Buskhe/Kirkor

Svenska mästarna tog fin skalp

Levin/Boman ställdes i sin första match mot meriterade norrmannen Geir Eithun med tillfällige partnern Lars Tvinde. I en riktig holmgång lyckades svenskarna vinna med minsta marginal 17-15 i tredje. De förlorade dock sin andra match för dagen mot Finnarna kjkhsfi och ställs nu lördag förmiddag mot Norge Opsahl/Moen.
Även Barrefalk/Appelgren van sin första match mot Norge, i forma av Retterholt/Henriksveen, men förlorade sen mot Danska topp seedade Kildegaard/Abell med 2-0. De ställs nu mot Tholse/Hermann som förlorade i tre mot Englands Gregory/Sheaf men vann mot Nordstrand/Helland från Norge.
Wild Card laget Fors/Nilsson kämpade på bra men förlorade två raka och slutade därmed på en 13 plats.

Se resultat och spelschema här:

Damer Nevza SWE 2015 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Herrar Nevza Swe 2015 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer